Val de susținere pentru Wagner în Sankt Petersburg. Rușii au depus coroane de flori la sediul mercenarilor, în memoria lui Prigojin /video

Militar Wagner/ Foto: Agerpres
Militar Wagner/ Foto: Agerpres

Luptătorii și susținătorii grupului Wagner i-au adus un omagiu lui Evgheni Prigozhin, la mai multe monumente improvizate.

S-au aprins lumânări și au depus flori lângă fotografiile liderului mercenar în fața birourilor Wagner din Sankt Petersburg și Novosibirsk, scrie BBC.

 

Cum reacţionează susținătorii Wagner la vestea prăbuşirii avionului?

Gray Zone, un cont legat de Wagner de pe Telegram, a speculat că avionul lui Evgheni Prigojin a fost doborât de apărarea antiaeriană a Rusiei.

Grey Zone rămâne singurul cont cheie legat de grupul militar care a susținut până acum că Prigojin a murit.

Într-o postare de ieri seară, se spunea că șeful Wagner „a murit ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei”.

Roman Saponkov, un reporter de război despre care se crede că ar fi legat de Wagner, a susținut, de asemenea, că șeful grupului a fost asasinat.

„Uciderea lui Prigojin va avea consecințe catastrofale. Oamenii care au dat ordinul nu reușesc complet să înțeleagă starea de spirit și moralul armatei”, a spus el.

DShRG Rusich, o pagină populară pro-război, a sugerat că Prigojin a fost ucis pentru că și-a încheiat revolta în iunie fără a ajunge la Moscova.

„Aceasta trebuie să fie o lecție pentru toată lumea. Trebuie să mergi până la capăt”, s-a relatat acolo.

Presupusa moarte a lui Prigojin a fost menționată doar pe scurt în buletinele de știri controlate de Kremlin

În principalele buletine de știri de seară de la televiziunea rusă, prăbușirea unui avion care îl transporta pe șeful lui Wagner, Evgheni Prigojin, a primit doar cea mai scurtă mențiune.

Accidentul aviatic a fost redat scurt, în regim de breaking news, pe Rossiya 1, postul condus de stat, care într-un raport spunea că 10 persoane se aflau la bord și toți au murit.

Într-o relatare la fel de scurtă, postul de televiziune de stat Channel One a spus că avionul executiv era pe drum de la Moscova la Sankt Petersburg, transportând un echipaj de trei plus alți șapte. 

Ambele au citat autoritatea de aviație civilă a Rusiei, Rosaviatsia, spunând că numele lui Prigojin era pe lista de pasageri, dar niciunul dintre rapoarte nu a oferit context sau comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel