Val Vâlcu, despre pachetul de măsuri fiscale anunțat de Guvern: E ca pisica lui Schrödinger

Val Vâlcu, despre pachetul de măsuri fiscale anunțat de Ciolacu: E ca pisica lui Schrödinger / Foto: Pixabay
Val Vâlcu, despre pachetul de măsuri fiscale anunțat de Ciolacu: E ca pisica lui Schrödinger / Foto: Pixabay

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre măsurile fiscale anunțate de Marcel Ciolacu, pe care le compară cu paradoxul pisicii lui Schrödinger. 

Măsurile fiscale anunțate de premierul Marcel Ciolacu au generat un val de critici din partea populației, dar și a economiștilor. Pe lângă majorările de taxe și impozite care vor afecta milioane de români, printre cele mai controversate măsuri discutate acum în spațiul public este și pragul de 2.000 de lei pe care-l pune Guvernul pentru plata în numerar la magazinele cash & carry.

VEZI ȘI: Prag de 2.000 de lei pentru plățile cash. Adrian Negrescu: O chestie absurdă. Sunt încălcate libertățile fundamente ale omului

Critici a atras și prevederea potrivit căreia nunțile și botezurile ar urma să fie impozitate. Acest lucru ar fi menționat în proiectul Guvernului, dar atunci când Marcel Ciolacu a fost întrebat despre acest aspect de către jurnaliști, a afirmat că încă nu şi-a asumat proiectul de lege privind măsurile fiscale şi  lunea viitoare urmează să aibă o nouă întâlnire cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, fără să spună exact dacă intră şi nunţile şi botezurile sub incidenţa măsurii impozitării cu 70% din veniturile nedeclarate.

VEZI ȘI: Nunțile și botezurile, impozitate de stat. Ce vor păți cei care nu merg la ANAF

Val Vâlcu: Pachetul acesta de reforme e ca pisica lui Schrödinger

Declarația premierului a provocat confuzie, iar, în consecință, jurnalistul Val Vâlcu, prezent în platoul Antena 3 CNN, a comparat măsurile fiscale ale Guvernului cu paradoxul pisicii lui Schrödinger.

VEZI ȘI: Marcel Ciolacu a spus dacă statul va impozita darul de la nuntă şi botez

"Pachetul acesta de reforme e ca pisica lui Schrödinger, nu știi dacă există sau nu până nu deschizi cutia, e filosofie și fizică cuantică", a spus jurnalistul Val Vâlcu despre măsurile fiscale anunțate de premierul Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel