Vâlcea: 10 maşini noi pentru jandarmii vâlceni, cu bani de la MAI

Jandarmeria Vâlcea şi-a mărit parcul auto cu încă 10 maşini noi achiziţionate cu fonduri de la Ministerul Afacerilor Interne, instituţia ajungând astfel să deţină în prezent circa 40 % din necesarul de autovehicule pentru intervenţiile specifice.

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Grigore Ciauşescu, valoarea acestor autovehicule se ridică la aproximativ 200.000 de euro, cinci dintre noile maşini fiind destinate posturilor montane, iar celelalte cinci - pentru detaşamentul mobil de intervenţie.

"Sunt maşini bune, care au fost achiziţionate de inspectorat cu bani de la minister, după parcurgerea procedurii prin SICAP şi cu preţul cel mai bun. Sunt cinci autoturisme 4x4 de tip pick-up care vor ajunge în mediul montan şi încă cinci autospeciale cu 8+1 locuri care sunt destinate structurilor de intervenţie. Cu ceea ce am achiziţionat în luna iulie, avem acoperite în proporţie de peste 40% nevoile instituţiei. Stăm binişor acum pentru că în 2014 am plecat de la 21%. Mai mult decât atât, multe dintre maşinile din parcul auto au fost înnoite în această perioadă. Adică în 2014 aveam maşini şi din 1980 şi chiar 1975, acum avem peste 40 % din necesar şi toate autovehiculele sunt făcute după 2004", a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful jandarmilor vâlceni.

Ciauşescu a menţionat că pe viitor se va investi şi în crearea unor condiţii optime de lucru, pe lângă achiziţionarea de echipamente specifice jandarmilor - căşti de protecţie, complete antitraumă şi pentru protecţie la intervenţie - urmând ca din luna februarie să intre în reabilitare, printr-un proiect european în valoare de peste 800.000 de euro, şi sediul instituţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel