Vâlcu: Cîțu, viziune de tunel! Pericolul care-l paște

foto gov.ro/ Florin Cîțu, viziune de tunel
foto gov.ro/ Florin Cîțu, viziune de tunel

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații incredibile pentru românul de rând. 

”Dacă nu i-a făcut vreun consultant politic greșit răspunsul, putem vorbi, în cazul lui Florin Cîțu, de o viziune de tunel, după cum o numesc sociologii. E vorba despre tipul de om care discută cu 3-4 persoane și generalizează, spunând că, astfel, din discuțiile cu un grup restrâns de cetățeni, știe ce gândesc românii. Un om are un număr limitat de apropiați, de cunoștințe și atunci își formează realitatea pe care o vede, ca privind dintr-un tunel: vede o lumină, o fărâmă de cer, dar nu știe dacă plouă sau e senin. În acest sens, evident că și Cîțu își vede apropiații, pe cei din bănci, parlamentari, miniștri, cei cu care se întâlnește la restaurante de fițe. Ei poate au 3.000 de euro salariu, ăsta e genul de oameni pe care-i cunoaște și pe care se bazează. Acum, că acest tip de oameni sunt mai vocali e ghinionul celor care au 1.400 de lei și nu se exprimă ca să-i audă Florin Cîțu” a comentat jurnalistul Val Vâlcu ultimele declarații ale premierului Florin Cîțu. 

Val Vâlcu a conchis în stil umoristic: ”o altă problemă a viziunii de tunel care-l paște pe Cîțu e că-l va lovi trenul”. 

Premierul vede salarii de 1.000 de euro și 3.000 de euro în România. Mesaj pentru și despre 1% 

”Eu vă spun că am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de 1.000 de euro, ceea ce înseamnă că (...) ne mutăm spre direcţia pe care eu am vrut-o, într-un moment în care România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici... (...) România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici” a declarat Florin Cîțu despre salariile din România. 

Întrebat despre costul unei franzele astăzi, premierul a făcut o nouă declarație frapantă: ”Nu pot să spun, nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”. 

3 milioane de salariați câștigă până-n 2.500 de lei

Consilierul economic Adrian Negrescu a făcut o lămurire în urma declarațiilor prim-ministrului: ”Aproape 3 milioane de salariaţi au salariul până în 2500 de lei. Sunt aproape 1,6 milioane de pensionari care câştigă până în 1000 - 1200 de lei pe lună pensie. Vă dați seama că majoritatea populaţiei, adică aproape 70%, abia se descurcă cu banii de la o lună la alta. Să vii să spui că e un câştig faptul că avem 1% din populaţie care câştigă peste 3000 de euro înseamnă că ori vrei să te apuci de stand-up comedy şi cauţi subiecte, ori ai greşit cifrele. Ar trebui să vorbească despre cei care au 300 de euro pe lună salariu, nu 3000 de euro pentru că, din cei care au 3000 de euro pe lună, aproape 60%, dacă nu mai mult, sunt oameni din administrația publică. Dovada, topul salariilor anunţat chiar de Institutul Naţional de Statistică. Eu sper să fi greşit un zero pentru că altă justificare logică nu există, alta decât una politicianistă şi asta e o variantă extrem de ieftină. O gafă mai mare nu ştiu dacă am auzit din gura premierului”. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel