EXCLUSIV  Vâlcu, propunere tare pentru funcţia de Avocat al Poporului. Guşă: Susţin! Chirieac: Aveţi grijă că ei vă iau în serios!

Jurnalistul Val Vâlcu a lansat, ironic, o propunere bombă pentru coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR, după îndepărtarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

„Recomandarea mea este desfiinţarea acestei instituţii a Avocatului Poporului. Consumă bani, sunt funcţionari pe acolo care stau degeaba, atâta vreme cât avocatul poporului este pus de majoritatea parlamentară, schimbat, de majoritatea parlamentară şi evident că nu va ataca deciziile Guvernului. La ce să mai ţinem instituţia asta? Sunt bani aruncaţi.

Dar dacă totuşi vreţi să o menţineţi, eu propun şi candidatul care ar fi singurul în măsură ca, din actuala putere, să atace actualul Guvern la CCR, adică Ludovic Orban.

Faceţi-l pe Orban Avocatul Poporului şi o să-l atace pe Cîţu la CCR de câte ori e nevoie”, a declarat Val Vâlcu.

„Susţin şi eu, pentru pacea în coaliţie, plecarea lui Orban ca Avocat al Poporului!”, a completat Cozmin Guşă.

„Dom’ne, aveţi grijă că ăştia vă iau în serios. Ei nu au minte multă, cu toată dragostea spun asta”, a replicat Bogdan Chirieac.

VIDEO: 

Youtube video image

CCR, termen de judecată după sesizarea PSD privind revocarea Avocatului Poporului

Judecătorii CCR vor dezbate pe data de 29 iunie sesizarea de neconstituționalitate a hotărârii Parlamentului de a o revoca din funcție pe Renate Weber, Avocat al Poporului, depusă de PSD.

Amintim că social-democraii au depus, joi, la CCR, o sesizare de neconstituționalitate a hotărârii Parlamentului de a o revoca din funcție pe Renate Weber, Avocat al Poporului.

„Din analiza procedurii desfășurate în Parlamentul României rezultă că propunerea de revocare din funcție a Avocatului Poporului nu a fost făcută de către Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, supunerea la vot a revocării fiind facută numai pe baza raportului comun al Comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului, lipsind actul legal de sesizare al Parlamantului, respectiv Hotărârea Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului. Practic, constatăm faptul că cele două Comisii reunite s-au substituit Birourilor Permanente Reunite și au propus, fără a avea această competență, revocarea Avocatului Poporului către plenul reunit, după cum rezultă și din Raportul întocmit în urma ședinței celor două Comisii: În urma dezbaterii cererii de revocare, membrii Coomisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului și în ședința comună din 16 iunie 2021, aceștia au hotărât să adopte raportul comun pentru revocarea din funcție a doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului și să supună spre dezbatere și adoptare Camerelor reunite ale Parlamentului, acest raport împreună cu proiectul de hotărâre aferent”, potrivit sesizării.

Social-democrații apreciază că votul trebuia exprimat pe buletine de vot, nu prin intermediul votului deschis electronic.

„Tot din examinarea Hotărârii de revocare, rezultă că Parlamentul nu a îndeplinit cele două condiții cumulative, astfel: nu a realizat o evaluare obiectivă a activității Avocatului Poporului utilizând motive de revocare clare, obiective menite să garanteze independența Avocatului Poporului și nu a dovedit încălcarea Constituției și a legilor țării”, menționează social-democrații.

Potrivit PSD, Hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea Avocatului Poporului este neconstituțională încălcandu-se prevederile art. 1 alin. (5) referitoare la principiul legalității și a art. 58 alin. (1) din Constituție privind durata de 5 ani a mandatului Avocatului Poporului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel