EXCLUSIV  Valentine's Day vs. Dragobete. Româncele au spus ce preferă de sărbătoarea iubirii / video

DC News
DC News

Pentru că e o sărbătoare românească, românii de toate vârstele se declară fani ai zilei de Dragobete, și nu de Valentine's Day.

„Valentine's Day sau Dragobete?”, a fost întrebarea pusă de jurnalista DC News, Dana Mihai, trecătorilor care se pregătesc ori pentru 14 februarie - de Valentine's Day, ori pentru 24 februarie - atunci când are loc Dragobetele, sărbătoarea românească a „iubirii”.

Din reportajul de față se pot observa atât tineri, dar și persoane mai în vârstă care apreciază mai mult Dragobetele, motivul principal fiind că „e o sărbătoare românească”.

„Ce preferi, Dragobetele sau Valentine's Day”, a fost întrebarea jurnalistei, la care o tânără a răspuns:

„Prefer Dragobetele. Până la urmă am preluat destul de multe alte sărbători din străinătate precum Halloween, și acum și Valentine's Day. Atunci, eu una, aștept Dragobetele pentru a mă bucura de sărbătorile  de acest fel”.

Aceeași persoană, întrebată dacă „este nevoie de o astfel de sărbătoare pentru a celebra iubirea”, a mai spus:

„Nu, cu siguranță. Până la urmă ne arătăm dragostea față de persoana dragă în fiecare zi prin gesturi mărunte, doar că uneori suntem prinși în zilele acestea alerte și în rutina noastră și poate că mai avem nevoie de câte un eveniment care să ne aducă aminte că mai avem o persoană dragă lână noi și că  trebuie să îi acordăm atenție”.

Întrebată dacă are vreo preferință în materie de cadouri de Dragobete, tânăra a spus că „un buchet de ghiocei și o întâlnire, un pic de timp cu persoana dragă este, pentru mine, e suficient”.

O altă tânără, de asemenea, se declară o fană a zilei de Dragobete, spunând că „este româncă și sărbătorește ce e al nostru”, iar după ce a fost întrebată despre necesitatea unei astfel de zile pentru a celebra iubirea, ea a spus că „nu, pentru că noi în sinea noastră suntem iubire și celebrăm viața în fiecare zi în care ne trezim”.

Un cuplu vârstnic, de asemenea, a răspuns întrebărilor adresate de jurnalistă:

„Valentine's Day sau Dragobete?”, la care bărbatul a răspuns:

„Dragobetele, pentru că e o sărbătoare a noastră, românească.”

Întrebat dacă este nevoie de o astfel de zi pentru a ne aduce aminte pe cine iubim, bătrânul a mai adăugat:

„O putem sărbători în fiecare zi, nu numai o zi. Cu toate că tineretul din ziua de astăzi vede o singură zi în care poți sărbători. Dar, pentru noi, fiecare zi e o zi a iubirii.”, a completat acesta, adăugând ulterior că „cel mai frumos cadou pe care l-a oferit soției sale (care era alături de acesta în momentul filmărilor) este reprezentat de fetița lor”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel