Valeriu Gheorghiță ajută la vaccinare în Izvoru, Argeș, comuna sa natală

Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro

Preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, va merge duminică în comuna Izvoru, din judeţul Argeş, locul unde a copilărit, alăturându-se în campania de imunizare a populaţiei echipei medicale a centrului deschis în zonă.

Duminică, preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, va merge în locul unde a copilărit, în comuna Izvoru, din judeţul Argeş. Alături de echipa medicală a centrului deschis aici, va vaccina persoanele care doresc să se imunizeze, se arată pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare. Activitatea va începe la ora 10:00, iar vaccinarea se va realiza doar cu buletinul, fără programare în platformă.

„Sunt emoţionat şi nerăbdător ori de câte ori revin în locul naşterii mele. Mi-e dor de meleagurile copilăriei, de părinţi şi de toţi cei dragi, alături de care am crescut. Îmi doresc ca împreună cu ai mei colegi argeşeni să facem încă un pas către normalitate! Să vaccinăm”, a fost mesajul transmis de Valeriu Gheorghiţă

A treia doză de vaccin Covid-19 nu va fi pentru toată lumea

Gheorghiţă a explicat în trecut că a treia de doză de vaccin Pfizer nu va fi necesară pentru toate persoanele, ci doar pentru cei care au un răspuns imun scăzut după primele două doze. 

„Din datele existente, în momentul de faţă, la 6 luni, la 8 luni de la completarea schemei de vaccinare, se menţin beneficiile în ceea ce priveşte protecţia faţă de forme severe, faţă de complicaţii, faţă de riscul de internare şi deces de peste 90% - 95%, deci beneficiile se păstrează. Uitându-ne la anumite grupe populaţionale, există o tendinţă de scădere a răspunsului nivelului de anticorpi la anumite categorii de persoane, cum ar fi cele imunodeprimate. În cazul în care se va pune problema de a administra cea de a treia doză, foarte probabil că opţiunea nu va fi de a revaccina toată populaţia, ci de a administra eventual a treia doză către sau pentru anumite segmente populaţionale, care nu au avut un nivel crescut al răspunsului imun după schema completă.  (...) Asta nu înseamnă că trebuie să dozăm neaparat titrul de anticorpi. Se cunosc anumite categorii de afecţiuni cronice care se asociază cu o probabilitate mai redusă de a dezvolta un nivel mare al anticorpilor, dar în momentul de faţă sunt, dacă vreţi, evaluări absolut în etapă preliminară”, a a declarat Valeriu Gheorghiță despre acest subiect, în cursul săptămânii trecute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel