Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță s-a implicat activ în combaterea pandemiei Covid 19, precum și în campania națională de vaccinare.
Colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă a preluat funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență ”Progf. dr. Agrippa Ionescu”, începând cu data de 1 martie 2022, a anunțat Serviciul Român de Informații, printr-un comunicat de presă.
La conducerea Spitalului Clinic de Urgență “prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare ”un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală”, a mai transmis SRI.
Col. dr. Valeriu Gheorghiță este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecțioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este șef de lucrări.
În ultimii doi ani, col. dr. Valeriu Gheorghiţă s-a implicat activ în combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în România, precum şi în campania naţională de vaccinare, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial. (Citește mai mult AICI)
"Având în vedere că am ajuns la 50% din paturile ATI libere, ministerul Sănătăţii a propus măsuri de relaxare în perioada următoare către Guvernul României.
Remarcăm scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Avem un trend descendent al numărului de decese, avem trend descendent, mai puţin rapid, dar e normal, şi la persoanele internate la ATI. Trendul acesta descrescător, care a dus la o cifră de sub 50% la ATI, ne-a făcut să propunem Guvernului şi CNSU adoptarea unor măsuri de relaxare.
Vorbim despre accesul fără certifical electronic COVID-19 în centrele comerciale, instituţii publice, hoteluri, pensiuni, restaurante, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea spaţiului, fără restricţii de interval orar pentru cinematografe, spectacole, concerte în aer liber, evenimente sportive, săli de sport, piscine.
Se va permite organizarea evenimentelor private cu maximum 200 de persoane. Masca nu se va mai utiliza în mediul exterior, dar va rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi este recomandată în spaţiile publice deschise aglomerate", a declarat Alexandru Rafila. (Citește mai mult AICI)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News