Potrivit unor date BNR, valoarea creditelor restante a crescut în luna septembrie cu 9,9%, ajungând la 15,66 de miliarde de lei, nivelul acesta reprezentând 7,47%.
Împrumuturile în valută cu întârzieri la plată, exprimate în lei, însumau la finele lunii în august 8,36 miliarde de lei, în urcare cu 14,6% faţă de august, în contextul în care leul s-a depreciat cu în raport cu moneda unică.
Creditele restante în valută reprezentau 6,36% din totalul împrumuturilor acordate în monedă străină, cu aproape un punct procentual peste nivelul de la finele lunii precedente, de 5,57%. Ponderea creditelor restante în total credite în valută a fost de 3,04% la începutul acestui an.
În luna septembrie, cursul mediu a fost de 4,2642 lei/euro, în creştere cu 0,6% faţă de cel din august, de 4,2389 lei/euro.
Conform Mediafax, creditele restante în lei au continuat să urce şi ele în luna septembrie, dar mai lent, cu 3,5%, la 7,31 miliarde de lei. Valoarea împrumuturilor în lei cu întâzieri la plată reprezintă 9,36% din totalul creditelor acordate în monedă naţională, ponderea urcând de la 9% în august.
Suma creditelor totale aflate în derulare la finele lunii septembrie s-a ridicat la 209,4 miliarde de lei, aproape neschimbată comparativ cu nivelul de la sfârşitul lunii precedente, de 209,12 miliarde de lei.
La finele anului trecut, ponderea restanţelor în total credite în lei se ridica la 5,6%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu