COD PORTOCALIU  Valul de căldură se extinde! Meteorologul Oana Păduraru, prognoza meteo până la sfârșitul săptămânii

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Meteorologul Oana Păduraru a oferit prognoza meteo pentru următoarea perioadă.

"A fost emis Cod portocaliu de caniculă pentru ziua de mâine, dar, chiar şi până atunci, în partea de vest şi sud a teritoriului, în special în sudul Crișanei, în Banat, în sud-vestul Transilvaniei, dar şi în Oltenia, Muntenia şi în partea continentală a Dobrogei, ne aşteptăm, încă de astăzi, la temperaturi frecvent între 33 şi 35 de grade, iar disconfortul termic va fi în accentuare în această după-amiază.

Mâine, valul de căldură se va intensifica şi s-a impus emiterea Codului portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat. În partea de vest şi de sud a ţării, ne aşteptăm ca mâine să fie temperaturi foarte ridicate, ce vor ajunge până la 37 de grade, iar disconfortul termic după-amiaza, în aproape toate zonele ţării, va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele vizate de Codul portocaliu.

"Ne aşteptăm să se depăşească 40-41 de grade"

Ne aşteptăm, de asemenea, să înceapă şi nopţile tropicale, astfel că temperaturile minime, mai ales în vest şi sud, se vor situa în jurul a 20 de grade şi chiar vor depăşi această valoare. Temperaturile resimţite vor fi cu mult mai ridicate. Pe parcursul zilelor, ne aşteptăm, în vest şi în sud, în zona de câmpie, să se depăşească 40-41 de grade.

În ceea ce priveşte zilele următoare, până la finalul acestei săptămâni, chiar dacă vor mai fi uşoare alternanțe termice în zonele de câmpie şi de podiş, vremea va rămâne caniculară, temperaturile vor rămâne foarte ridicate. Temperaturi uşor mai scăzute vor fi în zona Moldovei şi în extremitatea nordică a ţării, însă şi aici se vor depăşi frecvent 30 de grade după-amiază şi disconfortul termic va fi în creştere.

Instabilitatea atmosferică va fi în zonele de deal şi munte, astăzi, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali, dar şi prin nordul Munteniei, iar de mâine încolo ne aşteptăm la un grad destul de scăzut de instabilitate atmosferică", a spus Oana Păduraru, la România TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel