Vămile elvețiene urmăresc 3 tone de aur de origine rusă care au intrat în Elveția din Marea Britanie

Fotografie de la Zlaťáky.cz/ Pexels
Fotografie de la Zlaťáky.cz/ Pexels

Elveția este un centru global pentru metale prețioase, cu o mână de rafinării din țară care manipulează aproximativ două treimi din aurul mondial.

Autoritățile vamale elvețiene urmăresc 3 tone de aur de origine rusă care au intrat în Elveția din Marea Britanie luna trecută, pentru a urmări eventualele încălcări ale sancțiunilor economice împotriva Rusiei în urma războiului președintelui Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

 

Oficialii analizează importul a 3,1 tone de aur rusesc 

Aurul valorează 194 de milioane de franci elvețieni (202 de milioane de dolari), au declarat oficialii vineri.

Oficiul Federal pentru Vamă și Securitate a Frontierei a declarat că monitorizează în mod constant importurile de aur din Rusia, despre care a spus că nu sunt interzise în temeiul unei serie de sancțiuni elvețiene împotriva Moscovei impuse în urma invaziei Rusiei.

”Aproximativ 3 tone de aur originar din Rusia și în valoare de 202 milioane de dolari au fost importate din Regatul Unit în Elveția”, a declarat Oficiul Federal pentru Vamă și Securitate a Frontierei, adăugând că ”verifică importurile afectate în ceea ce privește sancțiunile aplicabile”. 

Elveția a adoptat practic toate sancțiunile Uniunii Europene împotriva companiilor și persoanelor fizice rusești, potrivit Al Jazeera.

Biroul Vamal: Importurile de aur din Rusia sunt interzise sub sancțiunile Elveției

Lingourile de aur fabricate în Rusia începând cu 7 martie nu pot fi comercializate în Elveția, dar cele create înainte de atunci pot.

Elveția a importat anual un total de aproximativ 270 de miliarde de franci elvețieni (280 de miliarde de dolari) în aur în ultimii ani, potrivit cifrelor biroului vamal.

Nu există restricții comerciale în Elveția pentru alte forme de aur, cum ar fi bijuterii sau monede, din Rusia, a spus biroul.

 

Asociația Elvețiană a Producătorilor și Comercianților de Metale Prețioase (ASFCMP), care reprezintă rafinăriile, a declarat într-un comunicat că niciuna dintre ele ”nu este responsabilă pentru aceste importuri. ASFCMP este convins că niciuna dintre marile rafinării elvețiene nu a acceptat acest aur.”

Elveția este un centru global pentru metale prețioase, cu o mână de rafinării din țară care manipulează aproximativ două treimi din aurul mondial.

 

În plin război în Ucraina, Elveţia a importat aur din Rusia

Mișcare Elveției sugerează că auto-sancţionarea unor cumpărători ar putea să se atenueze. În luna mai, peste trei tone de aur au sosit în Elveţia din Rusia, potrivit datelor Administraţiei Federale a Vămilor din Elveţia, citate de Bloomberg. Acesta a marcat primul import de aur rusesc pentru naţiunea europeană din februarie.

Mişcarea Elveţiei - care deţine patru rafinării importante de aur - este notabilă, deoarece majoritatea cumpărătorilor au încetat să importe aur din Rusia atunci când London Bullion Market Association a eliminat ţara de pe lista sa de acreditaţi. Aceasta a marcat o interdicţie de facto a aurului rusesc de pe piaţa londoneză, dar nu au fost impuse sancţiuni explicite care să interzică metalului rusesc să fie prelucrat în alte naţiuni sau la alte rafinării.

Elveţia a înregistrat aproape tot aurul pe care l-a importat luna trecută pentru rafinare sau altă procesare, deşi cele mai mari patru rafinării au declarat pentru Bloomberg că nu au luat această marfă. Alţi cumpărători, între timp, rămân încă reticenţi în a importa metale ruseşti, inclusiv paladiu. Cu toate acestea, Elveţia a continuat să importe paladiu din Rusia din aprilie.

În pofida sancţiunilor impuse de naţiunile occidentale, Rusia continuă să îşi flexeze muşchii ca furnizor de mărfuri, în special în domeniul energiei, pe măsură ce veniturile din petrol şi gaze se rostogolesc, scrie Mediafax

Citește mai mult AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel