Van der Sar, nemulţumit că Ajax este obligată să joace tururi preliminare în Liga Campionilor

 Fostul mare portar olandez Edwin van der Sar, directorul general al clubului de fotbal Ajax Amsterdam, este nemulţumit că Ajax este obligată să joace în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, deşi în sezonul trecut a ajuns în semifinalele acestei competiţii. 

"Asta înseamnă că trebuie să fii pregătit chiar la începutul sezonului, ceea ce aduce multă presiune din multe puncte de vedere. Unii jucători ai noştri au început deja sezonul în a treia săptămână din iunie. Cei mai buni jucători din lotul nostru au început însă mult mai târziu, fiindcă au avut meciuri cu echipele lor naţionale, în Liga Naţiunilor, Cupa Africii şi Copa America. Anul trecut am reuşit să fiu gata la timp, chiar începând mai devreme (în turul 2 preliminar - n. r.), aşa că ştim că se poate. Cu siguranţă însă, va fi greu să repetăm acea poveste de succes. Pare puţin nedrept că disputarea unei semifinale de Liga Campionilor în sezonul trecut şi câştigarea atât a campionatului cât şi a Cupei Olandei contează mai puţin (în ce priveşte accesul în Liga Campionilor) decât clasarea pe locul 4 într-unul dintre cele patru mari campionate", a declarat Van der Sar pentru site-ul Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA).

"Cluburile mari din federaţiile de nivel mediu, ca Celtic, FC Copenhaga sau Ajax, nu ar trebui să depindă doar de poziţia federaţiei lor în clasamentul UEFA, ci ar trebui recompensate pentru performanţele lor, atât pe plan intern cât şi în competiţiile europene", a spus Van der Sar.

Fostul goalkeeper a subliniat că pentru Ajax este foarte important să crească jucători: "Scopul lui Ajax este să-i transforme pe aceşti tineri jucători talentaţi în fotbalişti de top, precum Cruijff, Bergkamp, Seedorf şi recent Frenkie de Jong şi Matthijs de Ligt. Ajax depinde parţial de jucători de la academia sa de juniori."

La echipa din Amsterdam joacă din această vară mijlocaşul român Răzvan Marin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel