Ionel Petre, lider al ALDE, consideră că numărul urșilor poate fi ținut sub control ”transformându-l într-un potențial economic”.
”Pe timpul lui Ceaușescu, vânătoarea era o modalitate de a promova România și de a-i crește potențialul turistic și economic pe domeniu. Erau invitați vânători de afară care plăteau sume care nu erau de lăsat, pe care noi, acum, nu mai știm să le gestionăm, sume care se regăseau în dezvoltarea, hrana și-n protecția animalelor respective.” a spus Ionel Petre, în interviul acordat DCNews. Politicianul a punctat că existau beneficii și pe orizontală: ”oamenii veneau să se cazeze, să mănânce și mai viziteze și altceva, creștea potențialul României”.
”România creștea și a crescut vizibil.” a fost concluzia lui Ionel Petre față de acea perioadă, concluzie care contrastează puternic cu opinia acestuia față de ce se întâmplă în prezent în țara noastră. ”În momentul acesta, încercăm să fim mai catolici decât Papa, suntem un popor de ipocriți care se regăsesc în salvatorii planetei și ai animalelor, când, în același timp, nu cred că trece o zi fără o masă cu carne, care provine tot de la animale vii, fie că sunt vânate sau crescute în acest scop” a mai spus Ionel Petre.
Politicianul a mai afirmat că ”ne pune mapamondul la zid pentru pentru o chestie pe care au făcut-o alții cu ajutorul unor oameni de-ai noștri care n-au decât un singur barometru: banii!”. El spune că e o practică aceasta prin care se obține o derogare de la minister și ”în loc să-l extragi acel animal care a produs pagube, îl duci pe respectivul, fie român, fie străin, și recoltezi un exemplar care-i face lui plăcere.” Ionel Petre mai punctează că nimeni nu vrea să fie atacat de urs pe străzi, iar, în acest sens, România trebuie să transforme ”o problemă națională într-un atu”.
Astfel, el atrage atenția că, atât timp cât vânătoarea din plăcere nu se practică organizat în România, ea există pentru interesele mărunte ale unor oameni, care obțin venituri însemnate, ocolind, la limită, legea sau, mai precis, folosindu-se de ea. În plus, în acest fel, animalele nu se bucură nici de protecție, nici de hrană, fiind doar în pericol.
Vezi mai mult în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News