Hackerii etici au avut mai mult timp în pandemie pentru a descoperi erorile din diferite softuri. Descoperirile lor le-au adus sume considerabile.
Hackerii „white hat” sau hackerii etici au câștigat în 2020 venituri de 40 de milioane de dolari, prin intermediul unui serviciu de raportare a erorilor bazat pe recompense, relatează BBC. HackerOn spune că 9 hackeri au câștigat aproximativ un milion de dolari fiecare, după ce au reușit să identifice neconcordanțe în softurile unor companii partenere.
Un român, care a început să vâneze erori cu numai doi ani în urmă a reușit să câștige în total 2 milioane de dolari. Unul dintre hackerii de top din UK a încasat 370.000 de dolari anul trecut. Pandemia le-a oferit voluntarilor timpul necesar pentru a căuta erori în diferite sisteme. Un chestionar al platformei a relevat faptul că 38% dintre hackeri au petrecut mai mult timp pe platforme.
Cei care muncesc pentru HackerOne sunt angajați part-time din toate colțurile lumii. Programele comerciale care se ocupă cu vânători de erori bazate pe recompense s-au înmulțit în ultimii 5 ani. Deși eficiente, experții consideră că nu sunt o soluție pe termen lung pentru securizarea softurilor din spatele platformelor online sau a aplicațiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News