Vânt puternic, averse și descărcări electrice, 28 - 29 august. Cod Galben, zonele vizate/ Harta ANM

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă meteo. 

A fost emis Cod Galben valabil de astăzi, de la ora 10:00 până în ziua următoare, la ora 10:00, de cantități însemnate de apă și instabilitate atmosferică

”În intervalul menționat, în Dobrogea și estul Munteniei vor fi averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 45...55 km/h) și trecător descărcări electrice. Prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în celelalte zone” anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

În București, ”vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, apropiată de cea normală la această dată, se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade” anunță ANM. 

Vremea 26 august - 8 septembrie. Prognoza meteo pe regiuni

Iată prognoza meteo pe regiuni, pentru intervalul 26 august - 2 septembrie: 

BANAT

În prima zi din interval temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 37 de grade. Pentru perioada 27 – 31 august vremea se va menține călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime de 33...34 de grade. Prima decadă a lunii septembrie va aduce variații termice de la o zi la alta, astfel că media maximelor se va situa între 30 și 33 de grade. Media minimelor termice va fi în jurul a 18 grade în prima săptămână și cu tendință de scădere ușoară până spre 15 grade la finalul intervalului.

Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 28 august și în perioada 1 – 3 septembrie.

CRIȘANA

În prima zi din interval valul de căldură se va intensifica, astfel încât media maximelor se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Pentru perioada 27 – 31 august vremea se va menține călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime de 32...34 de grade. Prima decadă a lunii septembrie va aduce variații termice de la o zi la alta, astfel că media maximelor se va situa între 30 și 32 de grade. Media minimelor termice va fi în jurul a 18 grade în prima săptămână și cu tendință de scădere ușoară până spre 14 grade la finalul intervalului.

Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 28 august și în perioada 1 – 3 septembrie.

TRANSILVANIA

În prima zi din interval valul de căldură va persista, iar la nivelul regiunii vor fi maxime în jurul a 34 de grade. Pentru restul intervalului, deși sunt așteptate mici variații în regimul termic de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 30 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 12 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în prima săptămână.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 27 august – 2 septembrie, când averse vor fi pe arii restrânse îndeosebi în timpul după-amiezelor. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel