Vânzarea de sticle de apă din plastic, interzisă oficial pe Aeroportul Internaţional din San Francisco

Aeroportul Internaţional din San Francisco (SFO) a pus marţi în aplicare o interdicţie privind vânzarea de sticle de apă din plastic de unică folosinţă în magazinele aeroportului, relatează miercuri Xinhua.

"Începând de astăzi, pe SFO este interzisă vânzarea de sticle de apă de unică folosinţă", a anunţat marţi aeroportul pe contul său oficial de Twitter.

Aeroportul a anunţat că anul trecut au fost vândute aproape 4 milioane de sticle de apă din plastic, iar multe dintre acestea nu au ajuns în coşul de reciclare.

"În medie, aproximativ 9.000 de sticle sunt cumpărate pe Aeroportul Internaţional din San Francisco în fiecare zi şi dorim să facem tot ce putem pentru a reduce impactul", au indicat responsabilii aeroportului, precizând că mai puţin de 25% din sticlele de plastic sunt reciclate la nivel mondial, iar timpul de descompunere al unei singure sticle de plastic este între 450 şi 1.000 de ani. 

Începând de marţi, călătorii nu vor mai putea cumpăra sticle mici de apă îmbuteliate de la restaurante, cafenele, săli de aşteptare, magazine sau de la distribuitoare automate de pe aeroport.

"Această politică se referă la apa potabilă aflată într-o cutie sigilată, pungă, sticlă sau în alt recipient de unică folosinţă cu o capacitate de 1 litru sau mai puţin", a precizat SFO pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel