Vânzările H&M din China au scăzut drastic după boicotul chinezilor

Cum usuci repede hainele iarna: Merită toți banii!. Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Cum usuci repede hainele iarna: Merită toți banii!. Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

H&M a raportat venituri scăzute după ce chinezii au boicotat compania.

Compania suedeză de modă H&M a avut parte de o scădere importantă a vânzărilor din China, la câteva luni după ce a devenit ținta unui boicot din partea locuitorilor celei mai populate țări din lume, anunță BBC. H&M s-a aflat printre cele câteva branduri care s-au arătat îngrijorate în legătură cu presupusele încălcări ale drepturilor omului din provincia Xinjiang, unde minoritatea musulmană uigură ar fi ținta.

După ce a semnalat că sunt inacceptabile astfel de practici, celebritățile din China au tăiat legăturile cu compania, iar platformele de comerț online din țară nu au mai comercializat produsele H&M. Scăderea vânzărilor din China a venit în timp ce afacerea globală a revenit pe plus datorită impactului în scădere al pandemiei. Vânzările din China reprezentau cam 5% din vânzările totale ale H&M până anul trecut, fiind în același timp unul dintre cei mai mari furnizori de bumbac ai companiei.

Vânzările au scăzut cu aproape un sfert în China

Cu 23% au scăzut vânzările din China în al doilea trimestru al anului 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. „În legătură cu China, situația rămâne complexă. În afară de acest lucru facem trimitere către ceea ce am spus anterior”, a transmis CEO-ul Helena Helmersson, vorbind în premieră despre impactul boicotului din China.

Chiar și așa, trimestrul doi din 2021 a fost unul mai puternic decât estimările firmei care vinde articole de modă. Astfel, veniturile totale ale celei de-a doua companii de haine din lume au fost de 420 milioane dolari înainte de taxe, după niște pierderi importante în aceeași perioadă a anului 2020.

De ce sunt boicotate hainele occidentalilor în China?

Câteva branduri vestice de haine, printre care H&M și Nike, au avut parte de critici din partea chinezilor după ce cele două firme s-au arătat îngrijorate de presupusa muncă forțată la care sunt supuși uigurii în Xinjiang.

În martie, H&M a fost scoasă de pe platforma de comerț online Tmall și aplicația a fost scoasă din magazinele de aplicații ale producătorilor domestici de telefoane mobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel