Vara în octombrie. Astăzi s-au înregistrat maxime de 27 de grade. Elena Mateescu (ANM) a spus când se răcește vremea: Minime de -8 grade în depresiuni

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Astăzi, 28 octombrie, în România au fost înregistrate maxime de 27 de grade, iar zilele următoare va fi aproape la fel de cald. Totodată, în această dimineață, la cinci stații meteorologice, au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi minime pentru o dimineață de 28 octombrie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

Elena Mateescu, director ANM, a venit cu mai multe detalii despre vreme, explicând la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare.

VEZI ȘI: Prognoza ANM pentru luna noiembrie. Ce se întâmplă cu vremea

„Astăzi, la ora 15:00, am atins 27 de grade la Calafat, Drobeta Turnu Severin, Băilești, 26 de grade la Curtea de Argeș, Turgulo, Logrești sau Boclești 21 - 22 de grade. În Capitală, o vreme deosebit de caldă pentru perioada din calendar, cea mai caldă zi din această săptămână.

De asemenea, în această dimineață, la cinci stații meteorologice, respectiv Bâlea Lac, Găișoara, Semenic, Parân și Bucin, am înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o dimineață de 28 octombrie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

Elena Mateescu, ANM: Vremea va rămâne în continuare caldă

Chiar dacă mâine valorile de temperatură vor mai scădea ușor, vremea va rămâne în continuare caldă, chiar mai caldă, pentru că maximele, la scara întregii țări, se vor încadra între 12 până la 22 de grade și chiar și ultima zi a lunii octombrie va fi caracterizată de un ecart între 13 până la 21 de grade.

VEZI ȘI: Am avut două anotimpuri în aceeași zi. Ce ne așteaptă săptămâna care vine. Raul Ilea (ANM): Ziua până la 27 de grade, noaptea minime sub limita înghețului

Minimele sunt și ele în general pozitive, cu valori între două până la 10 grade, posibil mai coborâte unu 2 grade în depresiunile intramontane și chiar și primele zile din luna noiembrie aduc un ecart termic între 12 până la 21 de grade.

După data de 3 noiembrie este posibil să observăm, și cu siguranță așa arată datele la acest moment, o scădere semnificativă a regimului de temperaturi, cu maxime în zonele centrale și estice între sub 9 - 10 grade, în timp ce în vest, sud și sud-est 10-12 grade.

După care, săptămâna din 4 noiembrie să debuteze cu valori maxime, la scara întregii țări, între 5 până la 12-13 grade, iar minimele preponderent negative, spre -8 grade în depresiuni și chiar în zonele mai joase de relief, spre -1 și 0 grade”, a declarat Elena Mateescu, în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel