Vârful muntos Vladimir Putin, la peste patru mii de metri înălțime

vladimir putin
vladimir putin

Unul dintre vârfurile lanţului muntos Tian Shan va purta numele premierului rus, Vladimir Putin, conform deciziei votate joi de Parlamentul din Kîrgîzstan.

Un vârf muntos cu înălţimea de 4.446 de metri, care face parte din lanţul Tian Shan, va fi cunoscut sub numele de Vladimir Putin, după ce Parlamentul a aprobat propunerea în acest sens formulată de guvern. Premierul rus, amator de activităţi sportive în aer liber, a declarat, în glumă, că trebuie să devină primul alpinist care escaladează vârful care îi poartă numele.

Iniţiativa guvernului kîrgîz a fost susţinută de majoritatea deputaţilor din Parlamentul de la Bişkek. Un singur deputat, reprezentant al partidului naţionalist Ata-Jourt, s-a declarat împotriva propunerii, afirmând că toate vârfurile muntoase din ţară trebuie să poarte nume ale unor personalităţi kîrgîze. "Toţi îl respectăm pe Vladimir Putin ca om politic rus şi partener strategic, dar nu putem să dăm numele lui unui munte", a declarat liderul Ata-Jourt, Kamşibek Taşiev, sugerând ca vârful să poarte numele unui scriitor local.

În Kîrgîzstan există deja un munte care poartă numele fostului preşedinte rus Boris Elţîn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel