Vargabeleș este un desert tradițional din Transilvania, cu succes în toată țara.
400 grame de tăiței lați
4 ouă
4 linguri de făină
200 g zahăr
500 g brânză de vaci
1 plic de zahăr vanilat sau 1 linguriță de esență
100 g stafide
1 praf de sare
Tăițeii se fierb în apă cu sare, potrivit indicațiilor de pe pachet.
Se amestecă ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, dacă ați ales varianta această, și se mixează până la omogenizarea completă. Se adaugă făina și brânza, iar la final, amestecând cu o lingură de lemn și stafidele.
Compoziția de brânză se amestecă într-un bol cu tăițeii scurși, păstrând un sfert din compoziție pentru finalizarea vargabeleșului.
Într-o tavă unsă cu ulei se pun tăițeii amestecați cu brânza, iar deasupra se așază, în strat, restul de compoziție de brânză.
Tava se dă la cuptorul mic până se rumenește deasupra.
Se poate consuma cald, dar și rece.
Poftă bună!
Citește și: Cartofii de ciocolată, desertul nostalgicilor din anii '80. Gata într-o oră, nu necesită coacere
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News