Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a făcut câteva precizări privind datele despre variantele de tulpini virale identificate la secvențiere.
Publicitate
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis, după o întrebare a jurnaliștilor legată de depistarea variantei Delta Plus în România, că datele privind tulpinile rezultate în urma secvențierilor sunt publicate săptămânal pe site-ul INSP, aici.
"Aceste date au fost actualizate pentru săptămâna 45 având în vedere faptul că celelalte variante de tulpini virale care au fost identificate la secvențiere, conform noilor informații obținute de la specialiștii de laborator, sunt incluse în varianta Delta.
Actualizarea a fost efectuată odată cu publicarea raportului pentru săptămâna 46.
Facem precizarea că Delta Plus este o subtulpină a variantei Delta și datele sunt transmise de laboratoare către INSP împreună cu cele privind alte subtulpini Delta, ca total, fără a fi evidențiate separat.
Menționăm că, potrivit clasificării ECDC, această subtulpină nu este o variantă de îngrijorare (VOC), ci doar o variantă de interes, de aceea nu se raportează separat.", a clarificat INSP.
"Până la data de 21 noiembrie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT 7088 secvențieri.
Au fost confirmate 6483 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care:
Alpha* - 1722;
Beta - 11;
Gamma - 23;
Delta - 4727.
*Din săptămâna 36 varianta Alpha nu mai reprezintă VOC.
Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin.", arată, printre altele, un document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Peste 66.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, dintre care mai mult de 17.000 cu prima doză, a informat marți CNCAV.
Astfel, din cele 66.539 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 17.497 au fost vaccinate cu prima doză, 24.761 cu cea de-a doua, iar 24.281 de persoane au primit a treia doză de vaccin.
În total, 7.651.441 de persoane au fost vaccinate în România cu prima doză, 7.251.451 cu schemă completă, iar 1.394.647 au primit și a treia doză.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 26 de reacții adverse, numărul total al acestora ajungând la 19.286 de la începutul campaniei de vaccinare. (Știrea, AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu