Varianta „Kent” a coronavirusului (B.1.1.7) are toate șansele să devină dominantă pe plan mondial

Varianta „Kent” a coronavirusului este cunoscută deja sub numele de „tulpina britanică”. Este vorba despre același lucru, B.1.1.7.
Varianta „Kent” a coronavirusului este cunoscută deja sub numele de „tulpina britanică”. Este vorba despre același lucru, B.1.1.7.

Varianta coronavirusului descoperită prima dată în Kent, Marea Britanie (B.1.1.7.), cunoscută popular drept „tulpina britanică”, ar putea deveni dominantă pe plan mondial, a transmis șeful programului de supraveghere genetică a Regatului Unit.

Conform BBC, prof. Sharon Peacock a transmis că noua variantă a „luat pe sus țara” și „va lua pe sus și lumea, cel mai probabil”. Ea a continuat explicând că ar trebui să secvențieze variantele coronavirusului timp de cel puțin 10 ani. Varianta Kent a fost detectată deja în 50 de țări.

Detectată prima dată în septembrie 2020, în Sud-Estul Angliei, răspândirea sa extrem de rapidă a fost motivul pentru care această parte a Regatului a intrat în carantină totală, în ianuarie. „Ce ne-a afectat pe moment este transmisibilitatea. Odată ce preluăm conducerea virusului sau va suferi o mutație care nu-l va mai face virulent, atunci putem să ne relaxăm. Însă, dacă privim spre viitor, vom face acest lucru ani întregi. Încă vom secvenția 10 ani de acum încolo, în opinia mea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel