Varza a la Cluj este absolut delicioasă. Mulți români o adoră. Iată cum se prepară.
Ingrediente
600 gr varză murată, 4 buc ceapă, 60 ml ulei, 15 gr legume deshidratate, 600 gr carne tocată amestec vită-porc, 4 linguri pline cu sos de roşii cu ardei, 150 gr orez, 200 gr smântână grasă, cimbru, piper, sare – după gust.
Cum se prepară
Varza murată se taie mărunt, se stoarce bine şi se pune într-o cratiţă. Adăugăm 1 crenguţă mică de cimbru, apă cât să o acopere şi se pune la fiert până se înmoaie, vezi și bucataria-romaneasca.ro. Orezul se fierbe în apă cu sare, piper şi legume deshidratate. 1 cană de orez = 3 căni de apă.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, când devine sticloasă se adaugă carnea. Condimentăm cu piper, sare şi cimbru – după gust. Adăugăm sosul de roşii cu ardei, apa ( 50 ml) şi lăsăm să fiarbă la foc mic până scade sosul (maxim 30 minute).
Într-un vas termorezistentaşezăm un strat de varză, 1 strat de carne, 1 strat de orez şi ultimul strat de varză. Deasupra adăugăm smântâna şi presărăm cimbru proaspăt. Se dă la cuptor, la foc mic, cca 40 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu