Varză bavareză. Rețeta pe care trebuie să o încerci

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Varza bavareză ar trebui încercată de oricine adoră bucătăria nemțească și nu numai. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

varză albă (1.2 kg)
100 gr bacon (sau altă afumătură; pancetta afumată sau speck)
1 ceapă medie (cca 100 gr)
100 ml vin alb sec
3 linguri oţet de orez (sau 2 linguri oţet de vin alb)
1 lingură rasă zahăr
1 linguriţă seminţe chimen
1 foaie dafin
250 ml supă de pui  
250 gr cartofi făinoşi (2 buc. medii)
1 lingura generoasă de unt
sare, piper negru

Cum se prepară

Se pune o oală mare cu apă la fiert. Se adaugă sare astfel încât apa să fie plăcut sărată. Varza se taie în jumătate şi apoi fiecare jumătate în 2 sau 3 bucăţi. Se pun în apa care fierbe. Se pune capacul şi se lasă 3 minute, scrie e-retete.ro. Se scoate varza într-un bol cu apă rece. Se schimbă succesiv apa de pe varză până nu se mai încălzeşte. Se scurg foarte bine bucăţile de varză de apă. Se decupează cotorul şi apoi se toacă pătrățele de cca 1 cm.

Într-o cratiţă largă (cca 24-26 cm) se pune baconul tăiat fâşii. Se lasă să se prăjească, la început la foc mic până-şi lasă grăsimea. Când încep să se rumenească, scoateţi baconul din cratiţă, nu-l lăsaţi să devină crocant. Se adaugă untul peste grăsimea lăsată de bacon. Când untul e topit, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte până se înmoaie bine de tot (cca 5 minute).

Se adaugă varza amestecându-se bine. Se adaugă sare şi piper negru. Se pune capacul şi se lasă să se înăbuşe 5 minute. Adăugaţi vinul, oţetul şi zahărul şi lăsaţi să fiarbă până lichidul scade aproape de tot (cca 10 minute), amestecând din când în când. Adăugaţi baconul, chimenul, dafinul şi amestecaţi. Gustaţi de sare. Adăugaţi supa de pui şi puneţi capacul pe oală. Daţi la cuptor la 150C timp de 30 minute.

Adăugaţi cartofii cruzi daţi pe răzătoarea mare, amestecaţi şi puneţi iar capacul. Daţi iar la cuptor pentru încă 45 minute. La final, nu mai trebuie să fie lichid aproape deloc în cratiţa, doar pe fund un strat subţire de sos lucios şi mătăsos. E bună şi reîncălzită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel