VARZĂ CĂLITĂ cu afumătură. Cum se prepară: REȚETA. Dacă ai poftă de varză călită cu afumătură, intră în bucătărie repejor! Iată rețeta după care se prepară.
Ingrediente pentru varza călită cu afumătură
- 1 varza murată
- afumătura de porc
- 1 ceapă
- 3 frunze de dafin
- cimbru
- 3 linguri pastă de tomate
Varză călită cu afumătură. Spălăm varza murată, o lăsăm la scurs și apoi o tăiem mărunt. Tăiem şi afumătura în bucăţele mici ceapa. Călim ceapa în puţin ulei, apoi adăugăm şi afumătura şi mai lăsăm 5 minute pe foc mic învârtind mereu, potriivit petitchef.ro.
Varză călită cu afumătură. După ce s-au călit împreună, adăugăm varza tocată, 2 căni de apă, pasta de tomate, cimbrul şi frunzele de dafin. Amestecăm bine în ele și apoi le lăsăm să fiarbă acoperit, pe foc mic. Amestecăm din când în când. După jumătate de oră, luăm capacul şi lăsăm să mai scadă.
Varză călită cu afumătură. Când mâncarea e aproape gata, o băgăm 15 minute în cuptor pentru a se rumeni frumos deasupra.
Vezi și: Orez cu lapte. Rețeta super simplă
Mule moldovenești. Rețeta de clătite din Republica Moldova
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News