Varză călită cu cârnați și mămăliguță. Rețeta tradițională adorată de români. Cum se prepară. Varza călită cu cârnați, alături de o bucată generoasă de mămăliguță, nu poate întrece în gust nici cel mai sofiticat preparat. Iată cum se pregătește.
1 varză murată
400 g cârnaţi afumaţi
o ceapă
1 lingura pasta de roşii
2 foi de dafin
50 ml ulei
1 linguriţă cimbrişor uscat
1/2 lingura mărar uscat
piper boabe
Varză călită cu cârnați și mămăliguță. Rețeta tradițională. Pentru varza călită cu cârnaţi speli varza în mai multe ape să se desăreze, o storci de apă, apoi o tai fidelută şi o căleşti în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt, scrie culinar.ro. Amesteci continuu să nu se prindă.
Vezi și: Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală!
Varză călită cu cârnați și mămăliguță. Rețeta tradițională. Când varza este bine pătrunsă, adaugi foile de dafin, cimbrişorul, mărarul uscat, piperul boabe, după gust, pasta de roşii şi o introduci în cuptor să se rumenească.
Varză călită cu cârnați și mămăliguță. Rețeta tradițională. Separat tai cârnaţii felii, îi prăjeşti într-o tigaie şi apoi îi aşezi peste varză. Amesteci feliile de cârnaţi cu varză şi laşi totul la cuptor încă 15 minute să se amestece aromele. Servesti varza călită cu cârnați cu mămăliguță.
Vezi și: Cum se fierbe orezul corect. Ai procedat greșit până acum. Secretele bucătarilor vechi în meserie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu