Varza călită, preparată după această rețetă, se va mânca până la ultima lingură: doar adaugă acest condiment

Varza călită, preparată după această rețetă se va mânca până la ultima lingură. Sursa foto: freepik.com
Varza călită, preparată după această rețetă se va mânca până la ultima lingură. Sursa foto: freepik.com

Acest fel de mâncare este pregătit atât de des, încât fiecare bucătar are propriile sale secrete și trucuri care asigură un rezultat de lux.

Căutând opțiuni pentru a îmbunătăți gustul acestui fel de mâncare, bucătării te sfătuiesc să adaugi o linguriță de muștar.  Ce face acest ingredient simplu? În primul rând, varza nu va mai fi tare. Muștarul conține un acid care înmoaie legumele.

În același timp, legumele nu se vor înmuia.  În al doilea rând, gustul acestui fel de mâncare se va îmbunătăți, deoarece muștarul oferă mâncării un gust picant.

Cum se prepară tortilla de porumb, o piatră de temelie a gastronomiei mexicane

Bucătarii cu experiență au apreciat de mult proprietățile muștarului, prin urmare îl adaugă nu doar în varza înăbușită. Ingredientul poate fi folosit și pentru a îmbunătăți varza murată.

Varza este un aliment versatil, cu o aromă subtilă, ușor de preparat și de asezonat. Pe lângă cea crudă, adăugată în salate, românii mănâncă deseori varză murată sau prepară mâncăruri tradiționale cu ajutorul ei: sarmale, varză călită, ciorbe și supe. 
 
Varza este bogată în fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Printre substanțele active se numără: vitamina C, vitamina K, glutamină, acid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele B1, B6 și B9, vitamina E, calciu, sodiu, potasiu, fosfor și iod.

Ardei gratinați, cu măsline și capere. Iată o rețetă italiană potrivită pentru sezonul de vară

Varza conține cantități mici de alți micronutrienți, inclusiv vitamina A, fier și riboflavină. Această legumă este bogată în vitaminele B6 și acid folic, ambele fiind esențiale pentru multe procese importante din organism, inclusiv funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos.

Culoarea violet vibrantă a verzei roșii provine din fitochimicale antiinflamatoare, sănătoase pentru inimă, numite antocianine, care reduc riscul bolii Parkinson și îmbunătățesc vederea.

Clătite cu ceapă verde fără ouă. O rețetă din bucătăria coreeană

Varza este bogată în fibre și conține antioxidanți puternici, inclusiv polifenoli și compuși cu sulf.  Antioxidanții protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Varza mai are în compoziție și vitamina C, un antioxidant puternic care poate proteja împotriva bolilor de inimă, a anumitor tipuri de cancer și care poate să țină la distanță problemele de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel