Varza călită este o sursă valoroasă de vitamine, minerale și antioxidanți.
În plus, varza călită este o mâncare cu un conținut scăzut de calorii, ideală pentru cei care slăbesc sau care urmează diete speciale. Dar cum să elimini excesul de apă din varza călită?
Chiftele de legume preparate în stil indian. Rețeta este simplă și rapidă
Există un mic secret pentru a găti varză călită. O lingură de pesmet ajută la eliminarea excesului de apă și-i dă preparatului un gust deosebit.
Ingrediente:
o varză murată mare (1 kg);
o varză proaspătă medie (500 grame);
1 ceapă;
1 morcov;
frunză de dafin,
ienibahar,
sare - după gust;
ulei vegetal,
o lingură de pesmet.
Ceapa se taie în cuburi, iar morcovii se dau prin răzătoarea grosieră. Într-o tigaie mare, se pune puțin ulei. Când uleiul s-a încins, se adaugă ceapa și se prăjește ușor, apoi se adaugă morcovii. În același timp, poți adăuga frunze de dafin, chimen, piper negru și alte condimente după gust.
Sarmale asiatice din varză roșie. Rețeta exotică te va cuceri
Varză murată se stoarce de excesul de saramură și se toacă. Adaugă varza murată tocată în tigaia cu ceapa și morcovi și gătește-o cinci minute, la foc mediu.
După cinci minute, adaugă în tigaie și varza proaspătă tocată. Amestecă bine.
Salată de primăvară cu ridichi și ouă. Un ingredient secret îi schimbă gustul tradițional
După aceea, tigaia se acoperă cu un capac și legumele se gătesc, la foc mic, circa 30 de minute.
Când varza este gata, adaugă o lingură de pesmet. Varza călită se servește pe masă, decorată cu verdeață proaspătă tocată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News