Varză înăbușită cu cârnați, preparată în stil german

Varză înăbușită cu cârnați, preparată în stil german. Sursa: freepik.com
Varză înăbușită cu cârnați, preparată în stil german. Sursa: freepik.com

Varza înăbușită, în stil german, se potrivește bine cu cartofi sau paste, dar poate fi servită și ca un fel de mâncare independent.

Varza înăbușită și cârnații afumați sunt două mândrii culinare ale Germaniei. Combinând aceste două feluri de mâncare, obținem garnitura perfectă.

Puteți găti acest fel de mâncare din două tipuri de varză: murată și proaspătă. În această rețetă, toate gusturile sunt combinate într-o armonie perfectă. Morcovii și condimentele nu se adaugă în acest fel de mâncare, deoarece varza murată deja le conține. Prin urmare, rețeta este simplu de făcut.

Ingrediente:

varză albă - 300 grame,

varză murată - 200 grame,

ceapă - 1 bucată,

cârnați afumați - 2 bucăți,

ulei de floarea soarelui - 2 linguri,

chimen - o linguriță,

sare și piper după gust.

 

Prepararea 

 

Este mai bine să folosiți varză mai tânără, astfel încât să fie bine înăbușită. Ceapa se taie în cuburi, care se prăjesc la fc mediu până se rumenesc. Tocați varza murată, stoarceţi excesul de saramură și adăugați-o în tigaia cu ceapă. La început, varza trebuie amestecată des, deoarece se poate arde repede. Se călește 7 minute la foc mediu. Adăugați chimenul și piperul măcinat.

Maioneză din cartofi, fără ouă. Rețeta rapidă

Tocați apoi varza proaspătă și adăugați-o în tigaia cu ceapă și varză murată.  Amestecați bine.  Tăiați cârnații în felii subțiri. Se adaugă în tigaie cu varză și se amestecă. Prăjiți totul împreună timp de aproximativ 5 minute. Cârnații trebuie să fie rumeniți.

Congelați corect pâinea: va rămâne proaspătă săptămâni întregi. Iată câteva trucuri

Adăugați la final și un praf de sare. Nu exagerați cu sarea, deoarece și cârnații au sare. Varza înăbușită cu cârnați se servește cu cartofi, paste sau carne de pasăre. Deși nemții o mănâncă ca un fel de mâncare independent. Poftă bună!

 

Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei

 

Dacă nu aveți chef să porniți cuptorul, puteți pregăti niște pâinici delicioase într-o tigaie. Aceste pâinici la tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.

Iată ingredientele și modul de preparare a șase pâinici, cu 170 de calorii fiecare.

4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,

20 grame ulei de măsline,

240 grame făină,

14 grame de sare,

140 ml apă caldă.

 

Procedura de preparare 

 

Făina se pune într-un castron mare, adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.

După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.

Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.

Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână

După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți pâinicile circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.

În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă pâinicile delicioase. Poftă bună! 

 

 

Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut

 

Îți recomandăm să faci acest desert, mai ales că acum este sezonul dovlecilor! Acest desert te va cuceri imediat. Rețeta este simplă, ușor de reținut și repetat.

Ingrediente:

dovleac - 300 grame,

gris - 250 grame,

chefir - 250 ml,

zahăr - 150 grame,

praf de copt - 1 linguriță,

coaja de la 1 lămâie,

unt - 50 de grame.

Ingrediente pentru sirop:

zahăr - 100 grame,

apă - 100 ml,

sucul de la 1 lămâie.

 

Prepararea

 

Dovleacul se decojește de coajă și semințe, apoi se dă prin răzătoare grosieră. Adaugă grișul, chefirul, zahărul, praful de copt și coaja de lămâie. Se amestecă cu o lingură.

Unge o formă de copt cu unt, toarnă aluatul și nivelează-l cu o lingură. Se coace la cuptor la 180 de grade timp de 30-35 de minute.

Între timp, fierbe siropul din apă, zahărul și zeama de lămâie. Așteaptă până când zahărul se topește, apoi oprește aragazul.

Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare 

Se toarnă siropul peste prăjitura fierbinte și se lasă să se răcească. Tăie prăjitura în porții și servește-le pe masă. Deasupra, poți presăra nuci tocate sau fructe uscate. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel