Varză înăbușită cu stafide și ghimbir sună ciudat, dar nu te lăsa prins de prejudecăți, pentru că riști să pierzi un preparat cu adevărat interesant, pe care merită să-l gătești măcar o dată. Dă-i o șansă și nu vei regreta.
Pentru această rețetă puteți folosi atât varza roșie, cât și albă, deoarece ambele sunt bune pentru sănătatea noastră, ieftine și destul de ușor de gătit.
Este o rețetă ușor de făcut, rapidă, ieftină, potrivită pentru toată lumea și mai presus de toate care este bună pentru sănătatea noastră.
Acum să vedem ce avem nevoie pentru a pregăti această mâncare delicioasă:
300 grame de varză roșie,
300 grame de varză albă,
40 grame de ceapă,
40 grame de stafide,
25 grame de ghimbir proaspăt,
sare, piper - după gust,
ulei de măsline extra virgin.
În primul rând, spălăm varza, scoatem cotorul și o tăiem în fâșii de câte o jumătate de centimetru grosime. Curățați și tăiați ceapa julien.
Crochete de cartofi, la cuptor. Un aperitiv, care poate fi păstrat în congelator mai multe zile
Într-o tigaie se rumenește ceapă în puți ulei, se adaugă varza și se rumenește, la foc iute, câteva minute, amestecând continuu. Se reduce apoi focul, se adaugă sare, piper, stafidele și ghimbirul curățat și ras. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă jumătate de oră.
În timpul fierberii aveți grijă să amestecați varza și, dacă este necesar, puteți adăuga o picătură de apă. Continuați să gătiți încet, lăsând preparatul să se fiarbă bine.
Prin gătirea lentă, varza se va înmuia și își va elibera lichidele care vor rehidrata stafidele și va amesteca toate aromele.
Cum putem folosi lămâile pentru îngrijirea personală: șapte trucuri cu adevărat geniale
Când preparatul nostru este aproape fiert și dacă are prea mult lichid, scoatem capacul, mărim focul și lăsăm să mai fiarbă pentru ca surplusul de apă să se evapore.
De îndată ce varza înăbușită cu stafide și ghimbir a atins densitatea potrivită, o puteți servi pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News