Secretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Vasile Șalaru, a anunțat că își va înainta demisia din post, vineri, susținând, totodată, că scandalul mediatic în care este implicat ar avea conotații politice și că este convins că a "supărat foarte multă lume" de la numirea în această funcție.
"Consider că e vorba de o luptă politică dusă mult prea departe, nu neapărat cu un posibil candidat la Primăria Iași, fiindcă cei din Hunedoara nu de asta erau interesați, ci cu o anumită formațiune politică", a declarat, joi, într-o conferință de presă, Vasile Șalaru, citează Agerpres.
În plus, secretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării Științifice Șalaru s-a arătat convins că de la numirea în funcție la ministe a "supărat multă lume și rezultatele se văd".
"Am organizat concurs de inspectori școlari generali de două ori. Am supărat multă lume, asta-i realitatea. Prima dată procentajul a fost de 50 la sută, adică doar 21 de posturi de inspectori școlari generali au fost ocupate, următoarea dată, tot de 50%, adică jumătate din cele 21 rămase neocupate. La concursul de inspectori general adjuncți și la inspectori de Casa Corpului Didactic, procentajul era de 32 la sută la adjuncți și de 64% la directori. Singurul criteriu a fost cel de competențe profesionale. Eu, tot ceea ce am făcut, consider că e ceea ce e bun. Inclusiv că am stopat finanțarea unor persoane. În momentul în care am dispus verificarea repartizării în clasa a IX-a de liceu, în cea de-a doua etapă, după repartiția computerizată, s-a ajuns la 322 de cazuri de fraudă în Suceava. Am înțeles că DNA a găsit alte 169, 202 în Prahova, au mai fost și în Neamț. Numai în interesul elevilor nu s-au făcut aceste repartizări. Am supărat, probabil, foarte multă lume și rezultatele se văd", a adăugat Vasile Șalaru.
Citește și: Cazul fostului secretar de stat din Educație ia amploare. AID l-a reclamat
În cadrul aceleiași conferințe de presă, secretarul de stat Șalaru, care în urmă cu câteva zile, conform presei locale, a declarat că fetele ar trebui să învețe "să meargă frumos", cu "pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții", a ținut să precizeze: "Nu cred că este o rușine să spunem — și nu cred că ar trebui să ne ascundem după deget — că avem nevoie în viață de o ținută corespunzătoare, că avem nevoie să știm să ne îmbrăcăm nu neapărat ca la club, ci ca pentru o recepție. Nu cred că este o rușine să știm să dansăm vals sau tango, iar atunci când mergem pe stradă să avem o poziție a corpului demnă, cu pieptul înainte, — așa cum se spune sau cum mi se spunea mie la orele de Educație fizică încă din clasa I și să privești înainte — să privești în ochi omul cu care vorbești. Dacă asta este o greșeală atunci, logic, plătesc pentru asta", a mai spus Șalaru.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu