Vasile Bănescu, propunerea Guvernului pentru CNA. Pe cine mai propun PSD, PNL și Președinția României

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Guvernul României l-a propus, pentru funcția de membru titular în Consiliul Național al Audiovizualului pe Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. 

Partidul Social Democrat (PSD) i-a desemnat pe fostul deputat Georgică Severin (titular) și pe Lucian Dindirică (titular).

La nivelul Președinției, a fost propusă pentru un loc în CNA Daniela Bârsan, consilier prezidențial pe comunicare și pe Cristina Narcisa Manciui (supleant).

Partidul Național Liberal (PNL) a propus-o pe Oana Simona Dincă.

Grupul parlamentar al UDMR le-a propus pe Orsolya Eva Boros (titlar) şi pe Szuzsa-Marta Tasnadi (supleant).

Decizia finală cu privire la numirea noilor membri CNA va fi luată în urma votului din Parlament, unde propunerile vor fi supuse aprobării.

***

Potrivit Legii audiovizualului nr. 504/2002, art. 2^1,

"(1) Consiliul Naţional al Audiovizualului întocmeşte şi administrează lista actualizată a furnizorilor de servicii media audiovizuale, aflaţi în jurisdicţia României, cuprinzând şi criteriile în baza cărora s-a stabilit jurisdicţia pentru fiecare furnizor, asigurând comunicarea periodică a acesteia, inclusiv a actualizărilor ei, către Comisia Europeană şi către public, prin afişarea acesteia pe pagina de internet a Consiliului.

(2) În domeniul serviciilor media audiovizuale, Consiliul Naţional al Audiovizualului poate impune, prin decizii de reglementare, furnizorilor de servicii media audiovizuale aflaţi în jurisdicţia României măsuri mai detaliate sau mai stricte de interes public general, cu respectarea dreptului european aplicabil.

(3) Consiliul Naţional al Audiovizualului cooperează cu celeritate pentru a ajunge la o soluţie eficientă şi satisfăcătoare, cu autoritatea competentă din statul de jurisdicţie al furnizorului de servicii media audiovizuale, în legătură cu orice problemă, în situaţia în care serviciul furnizat este orientat în întregime sau în cea mai mare parte către teritoriul României".

De asemenea, potrivit art. 3 din aceeași lege,

"(1) Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea şi educarea, inclusiv sub aspect ştiinţific, şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului.

(2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

(3) Răspunderea pentru conţinutul serviciilor de programe difuzate, inclusiv al comunicărilor comerciale audiovizuale, revine, în condiţiile legii, furnizorului de servicii media audiovizuale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel