Vasile Bănescu, reacție după ce Diana Șoșoacă a făcut circ cu icoana în PE

Agerpres
Agerpres

Diana Șoșoacă a fost scoasă cu forța din Parlamentul European. Și-a pus botniță și a ridicat o icoană strigând în engleză: „Credem în Dumnezeu".

Vasile Bănescu a vorbit despre folosirea icoanei în Parlamentul European, ca „instrument”.

„Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit. E spațiul vizual, diafan suspendat între cer și pământ, al dialogului în rugăciune, act adânc civilizator, nu barbar demolator.

Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit. Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii. Ea doar invită tăcut la anamneză morală, la pocăință discretă, la adunarea gândurilor din risipire, la împărtășirea lor chipului blând, care te privește intens până dincolo de frontiera acestei vieți, sperând ca tu să înțelegi că nu chiar totul e deșertăciune”, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

Diana Şoşoacă a fost evacuată, joi, din sala de plen a Parlamentului European, în timpul dezbaterii care precede supunerea la vot a candidaturii Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

2. Agerpres... (diana-sosoaca-icoana_05413100.jpg)



Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această măsură după ce Diana Şoşoacă, care face parte din grupul eurodeputaţilor neafiliaţi, a ţipat şi a întrerupt de trei ori dezbaterea.



Măsura a fost luată în conformitate cu regula 182, referitor la „Măsuri imediate”, din Regulamentul de procedură al Parlamentului European:



1. Preşedintele trebuie să cheme la ordine orice membru care încalcă standardele de conduită definite în regula 10, aliniatele (3) sau (4).


2. Dacă încălcarea este repetată, preşedintele trebuie să cheme la ordine membrul pentru a doua oară şi faptul va fi înregistrat în procesul verbal.


3. Dacă încălcarea continuă sau dacă este comisă încă o încălcare, membrului i se poate nega dreptul la cuvânt şi membrul poate fi poate fi exclus din sală de preşedinte pentru restul şedinţei.

În momentul când a fost dată afară din sală eurodeputata română, avea o intervenţie eurodeputata franceză Valerie Hayer, reprezentanta grupului Renew.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel