EXCLUSIV  Vasile Dîncu a vorbit despre cel mai mare pericol care amenință Europa, dincolo de războiul de la granița României

Agerpres
Agerpres

Vasile Dîncu, unul dintre candidații Partidului Social Democrat pentru Parlamentul European, a fost invitat la emisiunea electorală DC Votez, de pe DC News, DC News TV și Știri Diaspora, unde a vorbit despre pericolul care amenință Europa. 

Vasile Dîncu a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, DC News TV și Știri Diaspora, despre viitorul Parlamentului European. Potrivit acestuia, schimbarea regulilor înseamnă modificarea tratatelor, lucru care ar fi destul de dificil de realizat. 

„Vă așteptați ca viitorul Parlament European să-și întărească atribuțiile și prerogativele? Adică de cine depinde lucrul ăsta? De pildă, acela de a avea inițiativa legislativă, lucrul acesta ar trebui să depindă de Consiliul European și de Comisie.”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Acum suntem într-un mecanism de codecizie, împreună cu Comisia și cu Consiliul European. Discuția despre schimbarea regulilor este o discuție despre modificarea tratatelor. Este o chestiune destul de complicată, asta înseamnă că ratificarea poate dura foarte mult și că unele lucruri se pot realiza, altele nu.

Cred că în toate mediile sociale din statele europene s-au descoperit cam aceleași probleme și dorințe pentru Parlamentul European și pentru alte instituții europene, astfel încât, s-ar putea ca schimbarea unor reguli de funcționare a Uniunii Europene vor fi unele care să nu afecteze fundamental proiectul european.

Eu cred că aceasta ar putea să treacă mai ușor pentru că suntem într-o altă etapă. Am fost când s-a încercat o Constituție europeană. Eram încă în cadrul unei utopii foarte socialiste. Era proiectul acela de Europa ca stat social, în același timp, stat național și stat național și social. Nu era nicio amenințare.", a spus Vasile Dîncu. 

 

„Avem un pericol la adresa Europei"

Vasile Dîncu a vorbit despre cel mai mai mare pericol care amenință Europa în acest moment. Potrivit acestuia, este vorba de soft power-ul scăzut al Europei. 

„Europa părea doar un viitor paradis care merge mai departe după viteza celor 15 state care erau atunci. Se discuta atunci despre lărgire. Acum avem un pericol la adresa Europei. Cel mai important pericol, după părerea mea, alături de războiul care se află la graniță, cel mai important pericol este soft power-ul scăzut al Europei din acest moment.

Atunci când zona euroatlantică a impus Rusiei câteva valuri de blocaje am observat că foarte multe țări din Europa nu au fost de acord cu blocajul total al economiei Rusiei. A fost parțial sau mai puțin. Apoi, în această perioada, s-au îmbogățit, BRICS-ul a câștigat noi membri. (...)

Citesc o carte despre această scădere de soft power a Europei. Europa trebuie să-și dea seama de acest pericol. Acesta este cel mai mare pericol. Europa trebuie să-și recâștige forța.", a spus Vasile Dîncu la emisiunea „DC Votez" de pe DC News, DC News TV și ȘtiriDiaspora. 

 

Youtube video image

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel