EXCLUSIV  Vasile Dîncu, la DefenseRomania: E imposibil să se ajungă la un conflict militar între NATO și Federația Rusă

În contextul crizei actuale generate de atacul fără precedent al Rusiei în Ucraina, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit, la DefenseRomania, despre situația de securitate din regiune.

„Se va extinde sau nu conflictul în altă parte din lume? Pe noi ne interesează la granița NATO. Din toate informațiile pe care le avem, e imposibil să se ajungă, în acest moment, la un conflict militar între NATO și Federația Rusă”, a spus, vineri după-amiază, la DefenseRomânia și DCNews, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

„Federația Rusă nu are nici resurse pentru un asemenea conflict și nici nu face parte din planul lui Putin”, a spus ministrul. „Credem că planul e de a reface spațiul URSS-ului. În ce măsură poate fi refăcut, vom vedea în viitor. Contează și reacția internațională”, a subliniat ministrul Vasile Dîncu.

Youtube video image

Klaus Iohannis a convocat CSAT marți

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Președintele României i-a reconfirmat Maiei Sandu sprijinul deplin pentru Republica Moldova

De asemenea, Klaus Iohannis i-a reconfirmat Maiei Sandu sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și pentru cetățenii săi.

„I-am reconfirmat și în această dimineață presedintei Maia Sandu, în discuția avută, sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și cetățenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră. Ne coordonăm îndeaproape pentru a gestiona această situație”, a transmis pe Twitter Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel