Președintele Sed Lex, Vasile Marica, face acuzații la adresa ”regimului Băsescu”. PIB-ul României din 2010 ar fi fost falsificat, susține acesta.
Vasile Marica, președintele Sed Lex, susține că ”regimul Băsescu” a falsificat PIB-ul României, în 2010, pentru obținerea unui împrumut mai mare de la Banca Europeană. ”Cu PIB-ul te raportezi la economia reală. Din clipa aia, toate lucrurile sunt dereglate și vii cu ele (n.r. până în actualitate), căci nu poți să mai spui acum unei bănci care este situația”, a declarat Marica, susținând că pentru aceste informații a fost ”hăituit” timp de trei ani.
Mai mult, acesta afirmă că atunci se modificau indicatorii statistici de la o zi la alta. ”La ora actuală, PIB-ul este în corecție, dar nu poți să îl corectezi într-un an. Vii cu el, în corecție. A apărut și pandemia...” spune el.
Întrebat de către Bogdan Chirieac dacă Uniunea Europeană nu are vreun mecanism de control, Vasile Marica a explicat simplu: ”Ba da. Îmi datorezi atât. Îi convine chestia asta, că trebuie să își încaseze banii”, a mai spus acesta.
De asemenea, președintele Sed Lex și-a exemplificat afirmația în acest sens, cu taxa vamală. ”La vamă, UE ia tot ce înseamnă taxă vamală. Noi declarăm, vine dl politician, neștiutor de carte, și declară că se fură în România la țigări, că se face contrabandă. UE îl întreabă, de bună credință, cât este contrabanda. 5-6 milioane. Apoi face întâmpinare 'Am auzit că la voi furați din banii UE'. Iar noi acum suntem obligați să plătim mai mulți bani pentru niște declarații de 'proști'”, a mai precizat Marica, în exclusivitate pentru DC News.
Totodată, acesta a mai spus că indiferent de demonstrarea sau nu a contrabandei, staul român datorează bani către Uniunea Europeană. ”Procuratura ia un dosar în care constată că s-a făcut contrabandă de o anumită sumă, statul român pentru acea contrabandă, demonstrată sau nu, datorează bani la Uniunea Europeană. Pe toată frontiera UE, taxele vamale sunt parte din bugetul UE.”, a mai spus președintele Sed Lex, adăugând că marfa care vine din Turcia intră în circuitul european prin Bulgaria, fără a fi însă verificată așa cum trebuie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu