EXCLUSIV  Vasilescu şi Laufer, respinşi. Coaliția PSD-ALDE, cum poate da șah la Iohannis

Președintele României
Președintele României

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-i accepta pe Ilan Laufer și Olguța Vasilescu drept miniștri.

Val Vâlcu precizează că președintele a acționat corect din punct de vedere al susținătorilor săi. Mai exact, acesta a tamponat guvernul și l-a pus într-o lumină nefavorabilă.

Totodată, jurnalistul subliniază strategia președintelui Iohannis care a țintit către cel mai important și celebru nume din lista remanierilor, Olguța Vasilescu, dar a folosit corect pârghiile constituționale. Mai mult, Iohannis a creat încă un punct de interes în ceea ce privește motivarea deciziei de respinge cele două propuneri.

Însă Coaliția PSD-ALDE poate să-i dea șah președintelui Iohannis, care poate respinge o singură dată o propunere. Astfel, dacă PSD decide ca Olguța Vasilescu să preia ministerul Dezvoltării, iar Ilan Laufer ministerul Transporturilor, Klaus Iohannis va fi nevoit să accepte propunerea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care şeful statului a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel