Vaslui: Pompierii, solicitaţi să intervină pentru îndiguirea unui pod de cale ferată afectat de inundaţii

Zece pompieri militari din cadrul Detaşamentului Vaslui al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au fost solicitaţi să intervină pentru îndiguirea unui pod de cale ferată afectat de inundaţii, care trece peste râul Bârlad, în localitatea Vultureşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, în zona de Nord Vest a judeţului ploile au provocat pagube însemnate, fiind în desfăşurare mai multe acţiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate.

'Precipitaţiile abundente care au cazut în ultimele ore în zona de Nord Vest a judeţului Vaslui, au provocat inundaţii în comunele Dumeşti, Todireşti, Vultureşti, precum şi în oraşul Negresti, suburbia Poiana. Astfel, în comuna Dumeşti, pompierii din cadrul Gărzii II Negreşti intervin cu o autospecială şi două motopompe pentru evacuarea apei din cinci gospodării.

În Poiana, o suburbie a oraşului Negreşti se intervine cu două autospeciale şi două motopompe pentru evacuarea apei din şase gospodării. De asemenea, spre Poiana, se deplasează de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad un echipaj cu un autocamion şi o motopompă de mare capacitate. De la Detaşamentul Vaslui se deplasează un microbuz cu zece subofiţeri, care au misiunea de a îndigui podul de cale ferată care trece peste râul Bârlad, în localitatea Vultureşti', a precizat Marius Stanciu. Întreaga acţiune este condusă de inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Podul Înalt' al Judeţului Vaslui, col. Blagoci Ghiorghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel