Vaslui: 57 de cazuri noi de cancer de sân, înregistrate în primul semestru al acestui an în judeţ

Un număr de 57 de cazuri noi de cancer de sân au fost înregistrate în primul semestru al acestui an în judeţul Vaslui, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei, numărul cazurilor noi de cancer la sân a crescut constant în fiecare an, în anul 2017 fiind înregistrate 112 cazuri noi de îmbolnăvire, iar în anul 2018 un număr de 124 de femei din judeţul Vaslui fiind diagnosticate cu neoplasm mamar.

"Octombrie este luna internaţională de conştientizare privind cancerul de sân şi cu această ocazie organizăm o serie de acţiuni de informare şi educare a populaţiei feminine despre această boală şi despre metodele de depistare precoce. Vor fi distribuite materiale informative, vor fi făcute prezentări şi vor fi purtate discuţii în unităţile de confecţii, în centrele maternale, în unităţile sanitare şi în unităţile de învăţământ din judeţ", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

La această dată, în evidenţele DSP figurează 1.215 de femei diagnosticate cu cancer de sân. În anul 2017 numărul acestora era de 1.134, iar în anul 2018 era de 1.188.

Datele DSP arată o creştere a îmbolnăvirilor de cancer la sân în rândul femeilor din mediul rural. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel