Vaslui: Cimitirul ”Eternitatea” va dispune de evidență computerizată

cimitir-eternitatea2355-copy
cimitir-eternitatea2355-copy

Autoritățile orașului Vaslui au alocat un buget de 1,35 milioane lei pentru un sistem de evidență informatizată a locurilor de veci din cimitirul „Eternitatea“, preluat de la Protoeria Vaslui.

Vasile Pavăl, primarul de Vaslui, dorește astfel să combată specula cu morminte și să aibă o evidență strictă a locurilor de veci din Cimitir „Numele tuturor morţilor îngropaţi acolo vor fi introduse în computer pentru a fi făcută o identificare cât mai uşoară a locului unde aceştia sunt înhumaţi“, a precizat Vasile Pavăl.

„Noi am preluat recent cimitirul de la biserică, instituţie care l-a administrat în ultimii 20 de ani. Însă, la ora actuală, nimeni nu ştie câte morminte sunt cu exactitate şi care este situaţia contractelor de concesiune a acestora“, a mai spus primarul municipiului Vaslui, informează Adevărul.

Deși reprezentanții primăriei au trecut la inventarierea locurilor de mai bine de un an, în prezent concesionările locurilor de veci sunt blocate din cauză că nu s-a primit nicio arhivă de la Protoeria Vaslui.

Dorin Bran, administratorul Cimitirului „Eternitatea“ a ținut să menționeze că activitatea unității nu este însă blocată. „Administratorii cimitirului dau asigurări că niciun mort nu va rămâne neîngropat. Nu poţi lăsa mortul pe masă. În lipsa unui inventar, momentan nu putem face concesionări, însă tăiem chitanţă pe un loc de veci, chitanţă care este valabilă şapte ani“, a spus Dorin Bran.

Până la noi dispoziții, administratorul cimitirului a precizat că taxa pentru un loc de veci este de 200 de lei, la care se adaugă anual alți 10 lei pentru întreținere, iar concesionarea poate fi pe termen limitat, de 15-25 de ani cu posibilitatea prelungirii, sau nelimitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel