Vattayappam – Prăjitura pufoasă de orez, tradițional indiană

Foto Ilustrativ/Pexels ANTONI SHKRABA production
Foto Ilustrativ/Pexels ANTONI SHKRABA production

Iată o rețeta indiană de prajitură pufoasă de orez pe care garantat o vei adora!

Alegeri prezidentiale 2024

INGREDIENTE:

450 g orez, 60 g cocos, 125 g orez fiert, 5 linguri zahăr, un pliculeț,drojdie uscată, 1/2 linguriță cardamom, o lingură caju prăjit, o lingură stafide prăjite, o lingură unt, un praf sare.

MOD DE PREPARARE:

1.  Spală orezul nefiert cât mai bine și lasă-l la înmuiat pentru 5-6 ore.
2.  După ce orezul s-a umflat, mută-l cu tot cu apă într-un blender, împreună cu zahărul, cocoșul, orezul fiert, drojdia uscată, cardamomul și praful de sare.
3. Mixează bine, până ce obții un aluat omogen, similar în consistentă cu aluatul de clătite: dens, dar care curge. Mută aluatul într-un bol și lasă-l să crească la cald acoperit pentru 7-8 ore sau peste noapte.
4.  Așază o tavă de tort unsă cu unt într-o cratiță mai largă și mai înalta, cu capac și 1-2 căni de apă înăuntru.
5.  Toarnă cu polonicul 1/2 din cantitatea de aluat crescut în tavă din cratiță. Pune capacul cratiței și las-o la foc mediu, la abur, pentru 15-20 de minute.
6.  La jumătatea timpului de preparare, adaugă câteva stafide și caju deasupra, apoi continuă prepararea punând capacul. Testează prăjitură pufoasă de orez prin metodă scobitorii. Repetă procedeul cu restul de aluat.

7. Urmând această rețeta de prăjitură pufoasă cu orez, vei obține două prăjituri de orez de dimensiunea tăvii alese.

Sursa: Rețetepractice.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel