Vegetarienii sunt mai puțin sănătoși decât consumatorii de carne, a concluzionat un studiu controversat. Acesta dezvăluie că în ciuda faptului că vegetarienii consumă mai puțin alcool și țigări și sunt mai activi fizic, consumatorii de carne sunt mai sănătoși.
Un studiu efectuat de Medical University of Gratz din Austria a constatat că dieta vegetariană, caracterizată printr-un consum redus de grăsimi saturate și colesterol, datorită unui consum mai mare de fructe, legume și produse din cereale integrale, pare să prezinte riscuri ridicate de cancer, alergii și probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea.
Acest studiu folosește date din Austrian Health Interview Survey care a examinat obiceiurile alimentare și stilul de viață diferit dintre vegetarieni și consumatorii de carne.
Cei 1320 de subiecți au fost potriviți în funcție de vârstă, sex și statut socio-economic. Studiul a inclus 330 de vegetarieni, 330 care au mâncat carne, dar care au consumat mai multe fructe și legume, 300 de oameni normali, dar care au mâncat mai puțină carne și 330 cu o dietă bazată mai mult pe carne.
S-a constatat că vegetarienii consumau mai puțin alcool și aveau indice de masă corporală mai scăzută, dar erau încă într-o situație mai slabă de sănătate fizică și psihică.
Cercetătorii au descoperit că participanții care mâncau mai puțină carne aveau și practici de sănătate mai sărace, cum ar fi evitarea mersului la medici pentru verificări preventive și măsuri precum vaccinuri.
"Studiul nostru a arătat că adulții austrieci care consumă o dietă vegetariană sunt mai puțin sănătoși (în ceea ce privește cancerul, alergiile și tulburările de sănătate mintală), au o calitate mai scăzută a vieții și necesită, de asemenea, mai mult tratament medical", au afirmat cercetătorii.
Autorii studiului au susținut deja că cercetarea nu este o publicitate pentru industria cărnii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu