Vegetarianii sunt mai puțin sănătoși decât consumatorii de carne, potrivit unui studiu, de altfel controversat. Acesta dezvăluie că, în ciuda consumului mai scazut al bauturilor alcoolice și al țigărilor de către vegetarieni, persoanele care consumă carne sunt mai sanatoase.
Publicitate
Un studiu condus de Medical University of Gratz din Austria susține că dieta vegetariană este caracterizată printr-un consum redus de grăsimi saturate și colesterol, datorită unui consum mai mare de fruncte, legume și al produselor din cereale integrale care au un risc crescut de producere al cancerului, al alergiilor si al bolilor mentale, precum depresia sau anxietatea.
Acest studiu folosește date din Austrian Health Interview Survey care a examinat obiceiurile alimentare și stilul de viață diferit dintre vegetarieni și consumatorii de carne.
S-a descoperit că vegetarienii consumă mai puțin alcool și au indici de masă corporală mai mici, dar totuși sănătatea fizică și mentală este slabă.
Cei care mănâncă puțină carne au avut, de asemenea, obiceiuri sărace de sănatate, precum evitarea controlului medical sau evitarea vaccinării.
Autorul studiului adaugă: ,, Acest studiu arată că adulții din Austria care sunt vegetarieni sunt mai puțin sănătoși ( raportat la cancer, alergii și boli mentale), au o calitate mai scăzută a vieții și totodată necesită tratamente medicale mai dese.”
Coordonatoarea studiului Nathalie Burket a declarat pentru The Austrian Times cp studiul nu este o reclamă pentru a influența creșterea consumului de carne, adăugand că: ,, Am descoperit că vegetarienii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească de astm, cancer și de boli mentale față de consumatorii de carne, dar nu putem spune cu siguranță care este cauza și care sunt efectele.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu