Veneția va experimenta taxa de intrare, plafon pentru vizitatori din aprilie 2024

FOTO: Freepik @user12555082
FOTO: Freepik @user12555082

Veneția va începe testarea unei taxe zilnice de intrare și a unui plafon pentru accesul vizitatorilor la celebrele sale canale din aprilie anul viitor, primarul orașului italian a salutat ca fiind primul astfel de sistem din lume.

Mișcarea are ca scop gestionarea fluxului de turiști în sărbătorile de primăvară și în unele weekenduri de vară, când numărul de vizitatori este la apogeu, au declarat autoritățile locale în cadrul unei conferințe de presă de joi.

„Este prima dată în lume când faci așa ceva, faci un oraș rezervabil”, a spus primarul Luigi Brugnaro.

Restricțiile se vor aplica de la 08:30 la 16:00, ora locală, inițial pentru un total de 29 de zile și acoperă majoritatea weekendurilor din 25 aprilie până la jumătatea lunii iulie a anului viitor.

Călătorii vor trebui să își rezerve vizita online și să plătească 5 euro (5,45 USD) pentru a obține un cod QR care va fi verificat la anumite puncte de intrare și le va oferi acces în cartierele istorice ale orașului.

Restricțiile nu se vor aplica insulelor mai mici ale lagunei, cum ar fi Murano, renumită pentru industria sa de fabricare a sticlei.

Sancțiunile potențiale vor fi cuprinse între 50 și 310 de euro pentru cei care nu respectă măsura.

Rezidenții și persoanele care s-au născut în Veneția, precum și studenții, muncitorii și proprietarii de case din oraș vor fi scutiți de plata și rezervarea unui slot, a spus consilierul Michele Zuin.

Vizitatorii cu vârsta sub 14 ani vor trebui să fie înregistrați, dar accesul lor va fi gratuit. Turismul de masă și inundațiile au reprezentat de multă vreme o problemă pentru fragilul oraș lagunar, cunoscut pentru canalele și siturile sale culturale.

"Vrem să măsurăm efectul acestui proces, vrem să măsurăm efectul acestei rezervări”, a spus Brugnaro, observând că experimentul ar pierde inițial bani.

Procesul este estimat să coste 3 milioane de euro din venituri de aproximativ 700.000 de euro. (1 USD = 0,9168 euro)

Iată câteva aspecte-cheie despre acest oraș magnific:

  • Canale și Gondole: Venetia este cunoscută pentru rețeaua sa complexă de canale, care servește drept drumuri principale în oraș. Gondolele, bărcile tradiționale cu vâsle, sunt simbolul distinctiv al orașului și sunt folosite pentru a transporta turiștii pe canale.

  • Arhitectură unica: Orașul este celebru pentru arhitectura sa unică, inclusiv clădiri în stil gotic și renascentist, cum ar fi Palatul Ducal și Bazilica San Marco. Piața San Marco (Piazza San Marco) este centrul vieții publice și culturale din oraș.

  • Insulele Venetiei: Împrejurimile Venetiei includ numeroase insule, precum Murano, cunoscută pentru sticla sa, și Burano, renumită pentru casele sale colorate.

  • Evenimente și Festivaluri: Venetia găzduiește evenimente deosebite, cum ar fi Carnavalul de la Venetia, cunoscut pentru măștile elaborate și costumele deosebite. Regata Historică este o altă sărbătoare populară, în care bărcile istorice navighează pe Canalul Mare.

  • Probleme legate de inundatii: Orașul se confruntă cu provocări legate de nivelul apei, iar fenomenul cunoscut sub numele de "aqua alta" poate duce la inundații temporare, fapt care a generat discuții despre gestionarea schimbărilor climatice și conservarea patrimoniului arhitectural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel