Veniturile angajaților ONG depășesc salariul mediu pe economie

sondaj-de-opinie deschidere
sondaj-de-opinie deschidere

Conform Barometrului liderilor ONG, editia 2011, lansat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) azi, 22 decembrie, 87% dintre angajatii organizatiilor neguvernamentale sunt tineri, cu media de varsta de 35 de ani, iar veniturile a 28% dintre angajatii din mediul ONG depasesc salariul mediu net pe economie.

Realizat anual, Barometrul liderilor ONG inregistreaza opiniile liderilor organizatiilor neguvernamentale active din Romania cu privire la evolutia structurilor pe care le reprezinta, dar si a sectorului neguvernamental in general.   Starea sectorului neguvernamental vazuta prin ochii liderilor ONG este importanta in orice societate democratica si reflecta stadiul de dezvoltare a acesteia.

Printre concluziile opiniilor exprimate de liderii ONG se numara si urmatoarele cifre:

· 36% dintre respondenti au o pozitie mai degraba critica fata de politicile promovate de Guvern (fata de 32% in anul precedent). Procentul celor care se situeaza pe aceeasi linie fata de politicile publice promovate ramane relativ constant - 7% (fata de 7,6% in anul precedent).

· Interactiunea cu partidele de opozitie (PNL si PSD) este perceputa de un procent usor mai mare dintre respondenti drept mai degraba pozitiva (35%-36%) fata de 31% pentru PDL.

· ONG – urile dispun de angajati tineri: 87% dintre acestia au media de varsta 35 de ani

· 28% dintre angajatii din mediul ONG castiga mai mult decat salariul mediu net pe economie

· Dintre organizatiile care au recurs la mecanismul 2% in anul 2010, 13% au strans sub 500 lei, 20% au adunat intre 501 si 1000 lei, iar 35% au colectat intre 1001 si 5.000 lei.

Barometrul liderilor ONG a fost realizat in perioada 28 august – 30 septembrie 2011, sub forma unui sondaj online la care au raspuns 341 de reprezentanti ONG, cea mai mare parte dintre acestia detinand functii de conducere (directorii organizatiilor, manageri de departamente sau presedinti).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel