Venus Williams și Caroline Wozniacki, invitate la US Open

Venus Williams și Caroline Wozniacki au primit invitație la US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Venus Williams și Caroline Wozniacki, ambele campioane de Grand Slam și foste nr. 1 mondial, conduc lista celor opt jucătoare care au primit wild-card-uri pe tabloul principal pentru US Open 2023, notează WTA Tennis.

Au mai primit wild carduri americancele Ashlyn Krueger, Robin Montgomery, Kayla Day și Clervie Ngounoue, dar și Storm Hunter din Australia și Fiona Ferro din Franța.

Beneficiarii de wild card-uri pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului au fost anunțați miercuri de USTA. Aceștia se vor alătura celor 104 participanți direcți și 16 calificați pe tabloul principal de 128 de jucători, care va începe luni, 28 august.

La 43 de ani, Venus Williams își va face a 24-a apariție pe tabloul principal de la Flushing Medows, unde a cucerit două titluri consecutive, în 2000 şi 2001.

Căzută pe locul 533 mondial, ea a ratat șase luni de competiție în acest sezon din cauza unei accidentări. Însă cea mai mare dintre surorile Williams a obținut luni prima sa victorie din ultimii patru ani în fața unei adversare din Top 20, la Cincinnati, unde a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, numărul 14 mondial.

Wozniacki (33 de ani), aflată în prezent pe locul 632 în clasamentul WTA, își va face prima apariție în turneele de Grand Slam după Australian Open 2020.

Retrasă din activitate după competiția de la antipozi, daneza a adus pe lume doi copii înainte de a reveni pe terenurile de tenis, la Montreal (Canada), la începutul lunii august.

Victorioasă la Australian Open în 2018 (după o finală cu Simona Halep), Wozniacki a atins finala la turneul newyorkez în 2009 şi 2014, scrie Agerpres.

Organizatorii US Open i-au acordat totodată un wild card americanului John Isner (38 ani, locul 106 ATP), care va participa pentru a 17-a oară la Grand Slam-ul de la New York, unde a atins sferturile de finală în 2011 și 2018.

Lista invitaților îi mai cuprinde, de asemenea, pe francezul Benjamin Bonzi (101 ATP) și pe australianul Rinky Hijikata (110 ATP), la masculin.

Citește și: Caroline Wozniacki, revenire în circuit cu o victorie clară la Montreal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel