Verificări la azile. Elena Cristian: Să vină ministrul Muncii să spună ce strategie are!

Elena Cristian
Elena Cristian

După primele două zile de controale în căminele pentru persoane vârsnice și cu dizabilități din toată România, 11 centre sociale au fost închise şi alte 25 au activitatea suspendată. Elena Cristian, analist DC Business, a comentat aceste acțiuni, dar a subliniat că totul se va opri aici, ministrul Muncii neavând o strategie clară.

'Cred că este, din nou, o acțiune heirupistă. Spun aceasta bazându-mă pe informațiile zilei, ca să spun așa. Guvernul nu are nicio strategie cu privire la acești vârstnici. Nu s-au așezat 5 oameni la o masă și să spună ce facem mai departe?! De exemplu, am un caz din București, în care ne spunea cineva dimineață că a fost chemat să își ia părintele de la azil deoarece azi-noapte s-a închis centrul! Însă, nu este nicio soluție, nu știu ce să facă pentru că jumătate dintre bătrânii de acolo au copiii în străinătate și nu au pe nimeni apropiat în zonă, care să meargă în decurs de câteva ore și să ducă persoana respectivă acasă sau în altă parte. Nu există!', a declarat Elena Cristian.

'Sunt supraaglomerate toate aceste centre care încă mai sunt deschise. Sigur că, persoana în cauză se gândea că poate mai găsește un loc undeva, dar cine să garanteze faptul că dacă plătește în avans, acel loc de azil nu va fi închis mâine?! .', a spus Elena Cristian.

'Mai mult, tarifele au crescut deja. Aproape s-au dublat, dar, repet, nu există nicio strategie! Eu vreau să iasă acest ministru al Muncii, care spune că nu este vinovat de nimic și nu a greșit nimeni, să vină să spună: Avem această strategie! Cum vom duce acești bătrâni în acest locuri!, dar nu iese nimeni să spună! I-a trimis la controale anunțate! Și, astfel, se vor opri aici! Așa nu se vor rezolva lucrurile, credeți-mă! Se va ajunge la drame la fel de mari, precum schingiure sau înfometare, ca și în cazurile din ultimele zile pe care le-am mediatizat!', a mai zis Elena Cristian, într-o intervenție telefonică la România TV.

Datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială arată că în primele două zile de control au fost verificate, în total, 998 de servicii sociale, la nivelul României.

Dintre acestea, au fost închise 11 (4 în Bucureşti, 2 în Constanţa, câte unul în Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Satu Mare). A fost suspendată activitatea a 25 de servicii sociale (11 în Bucureşti, 7 în Giurgiu, câte două în Ilfov şi Timiş, câte unul în Arad, Constanţa şi Vâlcea).

Citește și - PROTEST în Piața Victoriei: „Afară cu Firea și Budăi!” / Petiție către Ciolacu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel