Verzii din Germania defrișează o pădure seculară celebră, despre care au scris Frații Grimm, pentru a instala turbine eoliene pe locul acesteia

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

O celebră pădure seculară din Germania, cunoscută în basmele Fraților Grimm, a început să fie defrișată pentru a face loc turbinelor eoliene.

Pădurea, care conține copaci care au până la 200 de ani, este acum în curs de defrișare pentru a facilita ridicarea a 18 turbine eoliene în jurul Castelului Frumoasei din Pădurea Adormită, conform RMX.

Nouă dintre cei unsprezece primari din municipiile învecinate, inclusiv primarul din Wesertal, Cornelius Turrey (SPD), militează împotriva construcției turbinelor eoliene.

„Statul Hesse a determinat acest lucru, Habeck îl încurajează. Verzii din guvernul federal vor turbine eoliene în pădure. Nu există vreun sens sau vreo rațiune pentru așa ceva. Suntem îngrijorați de protecția împotriva incendiilor, poluarea apei potabile și zgomotul pentru cetățeni”, a declarat Turrey pentru ziarul Bild.

Reinhardswald este o regiune puțin populată, iar zona împădurită de 200 de kilometri pătrați de pe un platou de gresie este renumită în basmele Fraților Grimm și în castelul „Frumoasei din pădurea adormită” din Sababurg.

Proiectul este condus de ministrul Mediului din Hesse, Priska Hinz (Verzi), deoarece pădurea nu aparține niciunuia dintre municipalitățile învecinate, ci statului Hesse. Într-un interviu acordat Bild, politicianul Verzilor a apărat proiectul:

„Energia eoliană aduce o contribuție decisivă la tranziția energetică și la conservarea naturii. Este singura modalitate de a conserva pădurile și ecosistemele importante.”, a spus ea.

De când a început construcția turbinelor eoliene de 241 de metri înălțime, animalele au fugit din Reinhardswald, inclusiv râșii, care numărau doar 130 de exemplare în 2018. Niciun activist pentru climă nu a demonstrat împotriva defrișării și distrugerii habitatului animalelor rare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel