Cercetătorii au făcut o descoperire importantă despre cazurile de reinfectare cu Sars-Cov-2.
Un nou studiu vine cu rezultate îmbucurătoare. Cercetătorii de la Universitatea Rockefeller din New York au descoperit că răspunsul sistemului imunitar declanșat de reinfectarea cu coronavirus este mai rapid, mai puternic și ar putea dura ani de zile, scrie The Guardian.
„Este o veste foarte bună. Credem că oamenii pot produce un răspuns imunitar mult mai rapid.”, a declarat Michel Nussenzweig, autor principal al studiului.
Nu este clar cât timp poate dura memoria sistemului imunitar, dar Nussenzweig susține că ar putea oferi o anumită protecție timp de ani de zile. Descoperirea poate explica de ce reinfecțiile cu Sars-Cov-2 sunt până acum destul de rare.
Atunci când oamenii sunt infectați cu coronavirus, sistemul imunitar lansează un atac în mai multe direcții. O formă de protecție provine din celulele T, care caută celulele infectate și le distrug, împiedicând astfel răspândirea virusului. Un al doilea front implică celulele B, care eliberează anticorpi în sânge. Anticorpii se prind de virus și îl împiedică din start să invadeze celulele. Odată ce infecția a trecut, sistemul imunitar ia o pauză, dar își amintește virusul stocând așa-numitele celule T de memorie și celule B de memorie. În cazul în care virusul revine, acestea sunt imediat chemate în acțiune.
Mai multe studii au arătat că primul val de anticorpi scade după câteva luni, ridicând îngrijorarea experților despre faptul că oamenii pot pierde imunitatea rapid. În studiul lor asupra a 87 de pacienți cu coronavirus, cercetătorii americani au confirmat că anticorpii scad la aproximativ o cincime din nivelul lor maxim, în șase luni, dar acest lucru s-ar putea să nu conteze prea mult, cred ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News