Veste proastă pentru iubitorii de cafea. Preţurile cresc, dar s-ar putea schimba şi gustul

Sursa: Pixabay (Coffeegeek.tv)
Sursa: Pixabay (Coffeegeek.tv)

Criza de boabe de cafea arabica îi face pe producători să treacă la alte soiuri, ceea ce ar face ca preţurile să crească, iar gustul s se schimbe. 

Boabele de cafea arabica dau cafelelor gustul fin şi asigură aproape 60% din producţia globală. Cu toate astea, vremea extremă a decimat culturile, astfel că piaţa ar putea suferi timp de câţiva ani. Preţurile boabelor arabica au crescut masiv pentru a acoperi pierderile, însă cumpărătorii se confruntă şi cu o criză în ceea ce priveşte transporturile. 

Astfel, s-ar putea decide curând ca preţurile să crească. Însă mai e o variantă: trecerea la boabele robusta. Mai ieftine şi prezentă de obicei în cafeaua instant, boabele robusta conţin mai multă cofeină, astfel că băutura dimineţii e ceva mai amară, scrie Bloomberg

Criza a început în Brazilia 

Un îngheţ urmat de secetă a distrus arborii de cafea din Brazilia, iar cei nou plantaţi vor avea nevoie de câţiva ani pentru a ajunge la maturitate. În plus, criza forţei de muncă şi scumpirea produselor de fertilizare le provoacă probleme brazilienilor. 

Preţul boabelor arabica au crescut 80% în acest an, iar rapoartele nu sunt deloc încurajatoare. 

Astfel, chiar dacă şi boabele robusta s-au scumpit în acest an, ele sunt încă la jumătate din preţul celor arabica, ceea ce îi face pe cumpărători să se uite mai atent la ele şi să îşi dorească să le folosească, mai scrie sursa citată. 

Când bei cafeaua? Înainte sau după micul dejun?

Cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie, Exerciţiu şi Metabolism, de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) spun că descoperirea lor va avea un mare impact asupra comportamentului de consum.

„Ştim că mulţi dintre noi ne trezim dimineaţa şi, înainte de a face orice altceva, intuitiv consumăm cafea, pentru a ne simţi mai puternici. Până acum am avut cunoştinţe limitate despre momentul oportun de a o consuma‟, remarcă profesorul James Betts, citat de clickpentrufemei.ro.

Astfel, spune cercetătorul, cafeaua consumată înainte de micul dejun ar creşte nivelul zahărului în sânge. 

„Majoritatea alimentelor consumate la micul dejun sunt bogate în carbohidraţi (care adesea conţin şi zahăr). Recomand consumul iniţial de alimente care nu conţin zahăr sau carbohidraţi, apoi consumul de cafea. În cazul în care îţi place să consumi carbohidraţi la micul dejun, nu consuma cafea cu cel puţin o oră înainte‟, sfătuieşte cercetătorul.

Sursa foto: Coffeegeek.tv

 
 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Bloomberg Businessweek (@businessweek)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel